Лудогорец ще търси своята първа победа в групите на Шампионската лига в сряда срещу Базел. Това увери треньорът на разградчани Георги Дерменджиев. На официалната си пресконференция преди срещата наставникът изрази увереност, че тимът му е отлично подготвен за дуела с швейцарския тим.

„Играчите ми повече мислят за Шампионска лига (в сравнение с вътрешното първенство), защото участваме в този турнир за първи път. В следващите години тази фаза ще можем да я преминаваме по-лесно. Мисля, че сме готови за мача утре", бяха първите думи на Дерменджиев.

„Имаме картотекирани 21 футболисти, всички са добре. Базел имат проблеми, те са си за тяхна сметка, аз не мога да ги коментирам. Базел имат достатъчно добри футболисти, които да успеят да заменят контузения Щрелер.

Изиграхме два много добри мача срещу два много силни отбора, като Ливърпул и Реал Мадрид. Базел също е много силен отбор и утре ни чака тежък мач. Особено след победата им над Ливърпул. Ще се опитаме да повторим играта си от първите два мача в турнира.

Утре мачът ще бъде изключително различен от предишните ни два. Ако Базел успее да ни победи, на нас ще ни стане трудно. Но ако ние бием утре, става различно и за тях. Мачът ще бъде труден и трябва да го изиграем тактически много силно. Трябва да вложим много интелект, за да спечелим подобен мач.

Нашето предимство е в колектива. Футболистите на Лудогорец придобиха рутина в международните мачове и мисля, че утре ще изиграем добър мач. Момчетата помъдряха и знаят как да играят", коментира Дерменджиев.

Относно състоянието на Христо Златински, който претърпя пътен инцидент преди няколко дни, треньорът каза следното: „Състоянието на Златински е добро, но самият той има психологически проблем, притеснява се повече за съпругата и детето си, отколкото за себе си. Травмите по тях не са големи, но ги има".