Литекс може да осъществи нов сериозен трансфер зад граница, научи "Тема Спорт". „Оранжевите" са на път да се разделят с капитана си Страхил Попов. Националът е силно желан от шотландския шампион Селтик. „Детелините" са изпратили запитване за цената на десния бранител.

Това, което те предлагат, обаче се разминава с исканото от ловчанлии. Очаква се преговорите за 24-годишния футболист да продължат. Най-вероятно по-сериозно развитие ще има през зимната пауза.

Дотогава Селтик ще следи отблизо развитието на Попов. По подобен начин се развиха събитията с преминаването на Симеон Славчев в Спортинг Лисабон. Талантът бе гледан дълго преди да бъде привлечен от португалците.

Досега през сезона Страхил Попов, който наследи капитанската лента от Николай Бодуров, е изиграл 7 мача, в които е отбелязал и едно попадение. Той се разписа при зрелищното равенство 3:3 с Ботев Пловдив в Коматево. В случай че двете страни постигнат споразумение за правата на играча, Литекс ще вземе нов футболист в тази зона, тъй като разполага само с младока Пламен Гълъбов.

Не е изключено „оранжевите" да дадат по-сериозна възможност и на таланта. Освен в плановете на Селтик, Попов е попаднал и в тези на руския Амкар Перм. В момента в клуба се подвизават трима българи - Георги Пеев, Захари Сираков и Петър Занев. И там обаче има разлика в предлаганото от руснаците и исканото от ръководството на ловчанлии.