Каролине Возняцки не загуби дори гейм срещу Белинда Бенчич в първия си двубой от турнира с награден фонд $250,000 в Истанбул, но във втори кръг срещна далеч по-сериозна съпротива от своята съперничка и дори загуби сет. В крайна сметка обаче до изненада не се стигна и датчанката си осигури място на четвъртфиналите след обрат с 4:6, 6:2, 6:1 срещу Карин Кнап.

"Днес тя се бореше за всяка една точка и сервираше много добре, докато на мен ми липсваше малко енергия, но все пак намерих начин да победя и съм щастлива, че успях да го направя", коментира бившата №1, която в спор за място на полуфиналите ще се изправи срещу Каролина Плишкова или Шахар Пеер.

Напред продължава и Франческа Скиавоне, която се наложи над сръбкинята Бояна Йовановски, а по този начин се класира за своя първи WTA четвъртфинал от началото на сезона. В опит да направи още една крачка напред италианката ще срещне Кристина Младенович.

Място на четвъртфиналите си осигури и 19-годишната Елина Свитолина, която в двубой от втори кръг не даде абсолютно никакви шансове на Щефани Фьогеле, вземайки сладък реванш за загубата си от нея в Бад Гащайн през изминалата седмица.

"Играх много добре през днешния ден. Постоянно я поставях под напрежение, а тактическият план, който ми даде моя треньор, проработи много добре. Условията не бяха лесни, тъй като имаше силен вятър, но съм доволна от начина, по който се справих с всичко, след като загубих от нея преди само седмица. Чувствам се много щастлива и уверена в момента", сподели Свитолина.