Един от безспорните символи на Сектор "Б" - Христо Йовов коментира пред Topsport.bg не особено завидната ситуация, в която се намира любимият му Левски в момента, малко преди подновяването на битката в шампионата.

Кризата при "сините" стана пословична, като за съжаление на привържениците клубът заема незавидната 6-а позиция в таблицата с класирането, като разполага с цели 16 точки по-малко от лидера ЦСКА, а в последните си 5 мача от "А" група е записал една-единствена победа.

Както е известно бившият директор на "сините" неведнъж сподели, че причината за оттеглянето му от отбора е липсата на доверие, от страна на собственика Тодор Батков. Йовов обаче загатна, че при различни условия и реалност на "Герена" би дал съгласието си да се върне в клуба.

Ето какво още сподели пред медията ни емблематичният състезател:

"Не бих могъл да казвам на господин Батков или господин Баждеков как да постъпят в така създалата се ситуация на "Герена" и дали ходовете им са коректни или не са. Не ми се ще пак да се коментира, че давам мнение по теми, по които не съм вещ.

Спекулациите, че до шефовете на отбора са се допитвали определени заинтересовани инвеститори, а предложенията им са били отхвърлени, няма как да ги потвърдя или опровергая, най-малкото защото са спекулации - тоест не се знае верни ли са или не.

Не искам да вярвам, че някой е поискал да вложи пари в Левски и да помогне, а Баждеков и Батков са отказали.

Да, това е важното за Левски в момента - свежи финансови постъпления, които да стабилизират нещата. Моуриньо обича да казва, че парите не са единственото решение и не са най-важни, но аз бих казал, че са доста добра предпоставка за бъдещи резултати.

Средствата стават все по-нужни на "Герена", защото ако скоро няма такива в клуба ситуацията не отива към добро. Надявам се, че отговорните фактори в клуба знаят какво правят и действат по въпроса.

Причината да не съм в Левски я знаете, няма нужда отново да я заявявам. Дали г-н Батков е виждал в мое лице евентуална заплаха за собственото си бъдеще в клуба? Не зная. Това е доста дръзко предположение, което не бих искал да обсъждам. Не бих използвал думата "заплаха", но отново казвам - за мен този казус остава в миналото. Може би при една различна реалност някой ден бих се върнал, но в момента няма как това да се случи.

Разбира се, че мисля за завръщане. Левски за мен е кауза, мотивация и достатъчна причина за каквото и да било решение, независимо дали за аудиторията то е правилно или не".

Още подробности от изказването на Христо Йовов пред Topsport.bg:

- Йовов каза как Левски ще излезе от кризата и какво му трябва на Гонзо

- Бижутера: Левски е жив и ще се върне по-силен от всякога