Алберто Акуилани може да е без отбор, но е запазил голяма част от самочувствието си. Италианският халф сподели, че "чака най-добрата оферта" за продължаване на кариерата си.

В момента 30-годишният играч е без състав, след като договорът му с Фиорентина изтече и не бе подновен. Той обаче заяви, че не е притеcнен от ситуацията, в която се намира и е готов да изчака правилният тим, с който да подпише.

"Спокоен съм. Наслаждавам се на семейството си и тренирам всеки ден с треньора Фабрицио Якороси. В момента предпочитам да изчакам правилната оферта, тъй като искам да бъда част от проект, в който вярвам. Надявам се, че ще направя правилния избор, като мисля и за предстоящото европейско първенство догодина.

С Конте имаме взаимно уважение, така че вярвам, че имам шанс да попадна в състава. Вече говорих с няколко отбора, но искам да изчакам, за да бъда напълно убеден в избора си. Парите не са проблем, нито са ми основен приоритет в момента. Искам да играя редовно. Чувствам се добре и мога да бъда на ниво още няколко години. Отворен съм за всякакви предложения. Няма значение от Италия или от чужбина", заяви Акуилани.

"Доволен съм от начина, по който се развива кариерата ми до момента. Играл съм в най-добрите отбори в света. Играл съм на световно, на европейско първенство, за Купата на Конфедерациите. В Ливърпул можех да постигна повече. Дойдох след трудна година в Рома, а след това бях преследван от контузии.

Отиването ми в Ювентус под наем бе грешка. Трябваше да искам нещо по-сериозно, но тогава взех решението бързо, защото съпругата ми бе бременна. Накрая изиграх 35 мача, но завършихме 7-ми. Ако бях останал, сега можеше да бъда част от отбора, който спечели 4 поредни титли", допълни футболистът.