Ана Иванович надделя над Светлана Кузнецова на турнира в Пекин. Двете тенисистки изиграха завързан мач, който в крайна сметка бе спечелен от сръбкинята със 7:5, 4:6, 6:2 и тя зае последното четвъртфинално място в надпреварата.

Иванович на три пъти изоставаше с пробив в първия сет, но в крайна сметка успя да го вземе със 7-5 след близо час игра. При 5-4 Кузнецова сервираше за спечелването на частта и дори имаше сетбол при 40-30, но сръбкинята не се предаде.

Вторият сет започна с три поредни пробива, а два от тях бяха на сметката на Ана, която не изпусна аванса си и изравни резултата. В третата част Иванович поведе с пробив за 3-1, след което започна подаването си с две загубени точки, а при 0-30 взе медицински таймаут.

След завръщеното си на корта, бившата №1 в света отрази три точки за моментален рибрейк и затвърди, а малко по-късно проби отново за 6-2 и приключи срещата. В спор за място на полуфиналите Ана Иванович ще срещне друга рускиня - Анастасия Павлюченкова. Двете са играли 7 пъти, а сръбкинята води с убедителното 6-1.