Министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова изненадващо инспектираха строежа на многофункционалната зала “Колодрума” в Пловдив. Министърът остана впечатлен от мащаба на залата и добави, че следи строежа още от самото начало.

“Стигнахме дотук със съвместни усилия на държавата и общината, като с последната сума от края на миналата година държавата е финансирала 33 милиона лева. Това е едно впечатляващо съоръжение, което вторият по големина град в страната заслужава, за да бъде център не само на спортни събития”, коментира Горанов.

Във връзка с това той добави, че не би приел упрек, че се инвестира повече в големите градове. Според него обаче правителството и в частност Министерството на финансите се стремят “много внимателно” да балансират “ограничените ресурси между големите градове и малките населени места”.

Запитан дали Пловдив може да очаква още средства за довършването на залата, Владислав Горанов отговори: “Ще преценим дали ще имаме възможност да осигурим още ресурси, но във всеки случай общината има възможност да си довърши сама проекта напълно.” Заместник-кметът Димитър Кацарски уточни, че залата трябва да бъде завършена до 1 юни 2015 година.

По думите му на практика остават само довършителните работи, което включва електро- и ВиК-инсталациите, озвучителната система, вентилацията, предстои да се започне и пистата.