Андреа Бертолачи ще играе в отбора на Милан през следващия сезон. Сделката бе официално обявена на сайта на "росонерите" след като играчът премина медицински прегледи в базата на клуба. Неговият договор е за 4 години и той ще бъде в Милан до 2019 г. Италианският национал пристига на "Джузепе Меаца" от Рома срещу сумата от 20 милиона евро.

Доскоро правата на Бертолачи бяха поделени по 50% между Рома и Дженоа, но миналата седмица "вълците" откупиха изцяло играча срещу 8 милиона евро. Те обаче решиха да го препродадат на "росонерите", като си осигуриха и солидна сума в касата си.

"Пристигам в един много голям клуб и нямам търпение да започна тренировки. Милан винаги е бил моят първи избор. Наистина исках да дойда тук. Вече чувствам прекрасно отношение от всички. Тук се гради сериозен проект и има голямо желание за успехи след тежкия минал сезон. Аз искам да се развивам и да помогна на Милан да върви нагоре. Очаквам труден сезон, но се надявам да завършим възможно най-напред в класирането. Вече говорих с Лука Антонели, Алесио Черчи и с треньора Синиша Михайлович и почувствах сериозен ентусиазъм у всички", заяви Бертолачи.