Лацио отново се оказа „черна котка" за Милан. „Орлите" изхвърлиха „росонерите" от турнира за Купата на Италия, след като победиха с 1:0. Това е втора поредна загуба за миланския гранд от римляните в рамките само на три дни. Припомняме, че тогава Милан загуби с 1:3.

Сега „орлите" се класираха на полуфинала за Купата. До успеха се стигна след гол на Билия от дузпа. Лацио пък остана с човек по-малко на терена през второто полувреме след като Кана бе изгонен.

Единственото попадение падна в 38-ата минута, когато Лацио спечели дузпа. При едно балонно центриране Албертаци докосна топката с ръка, а съдията посочи бялата точка. Аржентиският национал Лукас Билия се нагърби с изпълнението на единадесетметровия наказателен удар и успя за 0:1.

В последната минута на първата част пък Лорик Кана получи втори жълт и съответно червен картон, за да доиграят „орлите" мача с човек по-малко на терена.

„Росонерите" не успяха да се възползват от численото си превъзходство през втората част и в крайна сметка отпаднаха от надпреварата след допуснатото попадение преди почивката.

Лацио ще срешне на полуфиналите победителят от двойката между  Наполи и Интер.