Румънската тенисистка Симона Халеп се класира за полуфиналите на турнира в Щутгарт, надделявайки с 6:4, 6:4 над Сара Ерани.

Световната №3 пречупи специалистката на клей в безумен мач с цели 16 пробива. За Халеп това беше второ поредно тежко изпитание на германскка земя, след като на осминафинал трябваше да прави обрат срещу вдъхновено играещата Гарбине Мугуруса.

Халеп взе на 15 сервиса си в първия гейм на мача и нататък откриващият сет подължи по шокиращ начин със серия от цели 9 поредни пробива. Повечето брейкове бяха много категоричини, като зрителите видяха 4 пробива на нула и още три на 15. Процентите на спечели точки при първи и втори сервис и на двете съпернички бяха повече от кошмарни - 23 и 17% за Ерани срещу 32 и 43% за румънката.

Италианката материализира всичките си четири брейкпойнта, но с деветия пореден пробив, Халеп успя да приключи първия сет. Серията продължи с по още един разменен брейк на старта на втората част, а изненадващо на фона на развитието на мача, последваха два спокойни сервис гейма до 2-2. Дойде време за още 2 пробива до 3-3, след което Халеп взе сервиса си, което на практика ѝ спечели мача.

Защото по този начин румънката поведе с 4-3, а оставащите три гейма отново бяха пробиви и макар да се нуждеше от цели 4 мачпойнта, световната №3 вече е полуфиналистка. Халеп очаква победителката от двубоя между Каролине Возняцки и Карла Суарес Наваро.