Журналистите от екипа на Topsport.bg се разкриват пред читателите си. В рамките на седмица, специален материал ще бъде публикуван на видно място в любимия ви спортен сайт. Под текста ще можете да задавате въпроси, като ще се отговори само на смислените такива.

Пред вас вече застанаха главният редактор на Topsport.bg - Ангел Домусчиев и редакторите Ивайло Димитров и Георги Петков. След това на въпросите ви ще отговорят Емил Коцев, Марина Генова, както и статистикът на сайта Тодор Кръстев.

Приемаме вашите съвети, препоръки, критики. Целта е една - заедно да вървим напред, да бъдем все по-полезни на вас. На верните ни читатели, заради които ни има.

ВИЗИТКА:

Георги Петков е роден на 24.06.1985г. в София. Завършва средното си образование през 2004-а година (ТФМО "М.В. Ломоносов", специалност "Кино и видео техника"). Завършва висшето си образование през 2008-а година (УНСС, специалност "Журналистика и масмедии").

Започва да се занимава с журналистика непосредствено след края на висшето си образование, стартирайки като репортер във вестник "7 дни спорт" (отдел "Български футбол").

В последствие е репортер, а след това и редактор в спортния отдел на "Агенция Фокус", като на тази си позиция консултира британската Би Би Си, относно материал, касаещ развитието на звездите от националния отбор по футбол на България, стигнал до отличията през паметното лято на 1994-а.

Участва в проекта Livemedia, където в продължение на няколко години е репортер и редактор в Livesport.bg, под ръководството на Крум Савов.

Главен редактор на първото списание за бойни спортове в България - "Fight Club". Бивш главен редактор на "Regina Fashion Experience" - фирменото списание на модна къща Regina.

Бивш състезател по футбол. Бивш състезател по борба.

От 24.06.2014-а е редактор в Topsport.bg.


ВАШИТЕ ВЪПРОСИ (без редакторска намеса) И ОТГОВОРИТЕ НА ГЕОРГИ ПЕТКОВ:

Tupan | 14.09.2015 12:42
Бивш състезател по футбол. Бивш състезател по борба.
КЪДЕ, КАК, КОГА И КОЛКО

Георги Петков: ФК Люлин (футбол, десен полузащитник); СКБ Славия-Литекс (свободна борба).


Jackal | 14.09.2015 12:58

1. Можете ли да правите силовото набиране? Ако не - поне коремното?
2. Употребявате ли (употребявали ли сте) анаболни стероиди?
3. А сега отговорете на въпрос №2 честно.
4. Как може да сте консултирали БиБиСи за отбор от СП, състояло се, когато си били на едва 9г?
5. Защо мога да пиша в сайта Ви единствено през прокси сървър?

Георги Петков:
Един от стотината най-ценни наши потребители, които всъщност могат да бъдат от полза за „Съветите на Юлий", предвид спортната си компетентност.
Отговарям по следния начин: Още в 10-ти клас ми се е налагало да тренирам триразово, особено преди състезание. Част от заниманията тогава бяха предимно за въздух, като имахме задължително и поне веднъж в седмицата дисциплина 6км и 10 км, след което провеждахме кръгова тренировка, включваща освен обичайните безброй коремни преси и лицеви опори, също качване по 8-метрово въже + изкачване на стълбичка под 45-градусов наклон (мисля, че 20 бяха стъпалата). Когато е било необходимо съм правил и по 40 набирания (нормални).
Към момента, разбира се, в ролята си на баща на две деца, не успявам да съм в максимално добра и оптимална форма, но пък при 61,5 кг лично тегло имам „единичка" на 135 кг (лежанка). Та мисълта ми е - всеки има собствена дефиниция на термина „сила", в зависимост от настоящата му реалност.
И когато тренирах активно, и в момента НЕ употребявам не само забранени, но и приетите за обичайни добавки (протеин, креатин), тъй като не гоня каквито и да било постижения, а и според мен натуралното трениране е най-добрата проверка на параметрите, способностите и потенциала на индивидуалния организъм.
Лично Вас каня да задавате въпросите си към предаването ми на упоменатия в материалите за него мейл, тъй като смятам, че бихте бил полезен за нас, предвид факта, че явно сте компетентен по редица „фитнес" теми. Това съвсем сериозно и без никаква ирония и сарказъм. Мейлът на предаването е yuliytop@abv.bg.


floki_k | 14.09.2015 13:32

Здравей, Георги, с какви добавки се възстановяваш преди и след тренировка ? По колко пъти тренираш в седмицата и коя е мускулната група, която най-много ти върви, и тази която изостава?

Георги Петков: Не употребявам добавки - забранени или позволени. Тренирам толкова, колкото ми позволява ежедневието, професионалните и личните ми ангажименти. „Вървят" ми ръце, гърди и гръб, но има какво да се желае от рамената. За съжаление понякога с генетиката не се спори.


Yoshimitsu | 15.09.2015 09:00

Колко хора в екипа на Топспорт са левскари и колко цесекари?

Георги Петков: Хикс. Затова и материалите ни за двата гранда са толкова балансирани.


Yoshimitsu | 15.09.2015 09:50

Защо според теб феновете на Левски смениха прякора на Гошо вратарчето от Урсула на Гошо Пудела?

Георги Петков: Въпрос на визуална интерпретация, предполагам.


Свинеморец | 15.09.2015 10:09

1. Кое е общото между, футбол, борба, модни тенденции ?
2. С конкурс ли бяхте назначен или с връзки на работа в WMG?
3. Защо след 1996 г. силовите ни спортове тръгнаха надолу- борба, щанги...а шаха, бадминтона тръгна нагоре?

Георги Петков:
1. Нищо общо няма. Аз съм общото.
2. Бях назначен на база дългогодишен опит и взаимна полза.
3. Заради промяната в подхода към този вид спортове, както и заради проблемите с положителните допинг проби (за съжаление станали налични по чисто финансови причини).


floki_k | 15.09.2015 11:34

1 Защо убихте уникалния и колоритен форум, който ви отличаваше от останалите сайтове превеждащи новини от чужбина? Не мислиш ли, че е тъпо заради няколко шегички по ваш адрес да показвате комплексарска природа и да слагате край на единственото уникално нещо в сайта ви?
2. Защо занемарихте секцията Футбол и давате явно предимство на мъртвия Бг футбол, след като баннахте дългогодишни форумни легенди като Науката, Куарешма, и др и форумни изтривалки като Ла Прост и Африканеца няма кой да напише един коментар под статиите за европейски дербита?
3. Защо не се дава шанс от Модеклатора на стари форумци да се завърнат и да покажат, че могат да спазват правилата на сайта, вместо това веднага след рехистрацията им биват банвани и изтривани ? Мислите си, че правите нещо ново добро и иновативно, но истината е че сайта остана без потребители, и вече покрай псувните не се водят и дискусии.
4. Ти ли си Модератор 007 и заради комплексите ти породени от ниския ти ръст ли се изживяваш като дерибей във форума?
5. Не смяташ ли че статиите ти за Инзаги и Мамка му на съвременния футбол са прекалено хомофобски и могата да накърнят чувствата на някои от най изявените хомосексуалисти във форума като Вц Мухлян и Ачката ?

Георги Петков:
1. Не.
2. Международният футбол бива достатъчно добре застъпван, дори и когато денят е изпълнен предимно със събития, касаещи българския футбол. Справка - всеки уикенд.
3. Форумът не е предмет на занимание, от страна на редакторите в Topsport.bg. Имаме достатъчно оптимален обем от работа, за да се съсредоточаваме върху обидните квалификации под статиите. Има си отговорници за това и не, те не са част от екипа на редакцията ни.
4. Функциите ми в сайта се свеждат основно до публикуване на материали. Не всеки от нас има достъп до редакцията и корекцията на публикувани коментари под новините ни.
5. Не. Нашите коментари представляват лично мнение по дадена тема. Не е задължително коментиращите в последствие да са съгласни с него.


praetorian | 15.09.2015 13:29

Здравейте Георги,
Бих искал да попитам защо според вас Борбата не се отразява достатъчно подробно в спортните сайтове? Виждаме телеграфски статийки дори за големи състезания, като изключим вас и топспорт. Защо лиспва медийния интерес и популяризирането на най-титулувания ни спорт? Лиспват сторилайн за състезателите, повечето от които са напълно непознати за обществеността. Републиканските се отразяват вяло и като че ли медиите са голям длъжник на този спорт. Без медии трудно идват рекламодатели.Какво е вашето мнение ?
Още един въпрос свързан с борбата - планувате ли да засилите медийното отразяване в топспорт и частност вие, като се проследяват не само националите, а и клюбните отбори, младите надежди и хората, които подкрепят този спорт финансово. Да очакваме ли адекватно видео съдържание и репортажи с коментари за схватките от топспорт от национални и регионални състезания по борба (видеата на федерацията са трудни за гледане - 4 часа видео!!! ) ?
Желая ви успех!

Георги Петков: Това е една отколешна моя болка. Във всички медии, в които съм работил, съм се опитвал да популяризирам борбата, най-малкото от уважение към баща ми, който е европейски шампион.
Медиен интерес към даден спорт се създава, това не е невъзможно. За целта обаче и отговорните фактори в този ни спорт трябва да потърсят необходимото съдействие от средствата за масова информация.
Заради липсата на подробности за борците ни се опитах лично да информирам аудиторията преди Световното първенство в САЩ, предлагайки визитка на всеки от националите ни. Оказа се обаче, че дори предложената официална информация за състезателите ни не е пълна. Това може да се промени само чрез засилване на комуникацията между Българската федерация по борба и спортните медии в България. Сигурен съм, че рекламодателите ще се увеличат, ако последното предложено от мен условие бъде изпълнено.
Приканвам и чрез Вас управниците на българската борба да предлагат регулярно по-голям обем от информация на медиите, що се отнася до отделни състезания и нови наши таланти в тази сфера.
Лично аз имам идея за засилване на отразяването на този спорт, като може съвсем скоро да я видите и онагледена в Topsport.bg. Каквото зависи от скромната ми личност, ще бъде направено, имате думата ми.
Благодаря.


Serge_Levski | 15.09.2015 17:43

Господин Петков,
Привет и към вас ще бъда уважителен. Вашият колега Ивайло Димитров спомена за случай за убит журналист в Азербайджан. Аз бях стажант в ООН, когато дискутирахме подобни злополуки и имахме форум на защита на журналистите. Оттам разбрах за рисковете на журналистите. Какво е вашето мнение по въпроса? Само да вметна, журналист в Азербайджан е убит заради коментар в соц. мрежа. В ООН Армения и Азербайджан се хванаха за гушите за този случай, но бих искал да разбера вашият коментар

Георги Петков: В никакъв случай, при никакви условия, нещо подобно не може да бъде толерирано. Човешката личност и правата на всеки са нещо неприкосновено и без значение какъв е бил коментарът на покойния колега, той не е заслужавал наказание от подобен характер. Наистина останах без думи, когато разбрах за случилото се и не ми се вярва, че има такива държави в света, през 21-и век, в които това е възможно...


Division_Z | 15.09.2015 18:10

Въпроси:
1. Кой взема решенията каква да бъде редакционната политика на Топспорт ?
Подтекст - има ли смисъл да питаме за Вашето мнение по въпрос, по който решението взема друг ?
2. Ако не искате или не можете да отговорите - препратете на "важните клечки" и след това ни предайте отговора им. Ето въпроса:
Защо изобщо редакцията на Топспорт се прави, че се интересува от мнението на читателите и че приема съвети от тях ?
Подтекст - защо уж се правите, че се вслушвате в читателите, а Модератор 007 непрекъснато обяснява как нещо няма да стане, защото не може или не искате да се направи ?

Георги Петков:
1. Предвид факта, че има главен редактор, въпросът Ви е по-скоро несъстоятелен. Моето мнение можете да го научите винаги, когато поискате (както е и в момента, чрез настоящата ни инициатива).
2. Корекциите, от страна на потребителите на форума ни, в голяма част от случаите са полезни, най-малкото защото всеки от редакторите обработва голям обем от информация и е възможно да бъдат допускани неточности. Модераторът решава как да комуникира с всички „форумци", както вие ги класифицирате. За пореден път уточнявам, че няма как някой от служителите на нашата редакция да бъде модератор на форума, предвид факта, че всеки е натоварен с определени функции в медията и нито една от тях не касае форума.
Ние нямаме право да трием ваши мнения (без значение колко обидни са квалификациите ви), а лично аз умишлено нямам акаунт, за да не влизам в „паразитна" за работата ми дискусия с вас. Ако такава е нужна, виждате че се осъществява и чрез настоящата рубрика. Отново - в медията ни има отговорен служител за всяка функция, включително и за коригиращата такава във форума.
Надявам се да съм отговорил на ироничната Ви бележка подобаващо.


Кравеморец | 16.09.2015 10:44

Здравейте Георги Петков,
поздравления за професионалния, любим на милиони българи, сайт, преливащ от забавни и интерестни теми, статии, ЗАГЛАВИЯ.Продължавайте с добрата работа  та въпросът ми е -на мексиканската храна в мексико как и викат

Георги Петков: За пореден път сте на кулинарна вълна. Благодарим за доброто Ви настроение. Опитахте ли вече от салата с рукола, предложена Ви от главния ни редактор?


Jackal | 16.09.2015 13:55

С риск да съм оф-топик, задавам седми и осми въпрос към Георги Петков:
7. На кой отбор симпатизираш - и в БГ и извън страната ни. И не се измъквай в стил Ушев и да кажеш "На националния".
8. Ти ли беше главния бригадир в ТПК "Меки четки", който изригна с нечуваното гъзолизническо обръщение дори за времената на комунизма "Г-н главен редактор, шефе, приятелю"?

Георги Петков: По традиция не се „измъквам" от въпроси, защото това би било най-малкото непрофесионално. Славия. В международно отношение симпатизирах на Реал (Мадрид), но колкото и да е учудващо за хора от близкото ми обкръжение това вече не е така. Причината - Икер Касияс. На националния отбор не съм фен вече доста време.
Авторът на въпросния материал се е подписал с името си.


Sarcasyan | 16.09.2015 17:41

Привет.
1. Защо не преименувате Топспорт на Топфутбол? За други спортове много рядко се пише, а за футбол в повече. Давам за пример - В момента тече Европейското първенство по баскетбол, а снощи се игра страхотен мач между Испания и Гърция. Днес влезнах да прочета дали нещо сте написали за този мач, но... нищо. Ако нямате журналист, който да следи баскетбол или NBA, винаги може да назначите Тити Папазов.
2. Защо статиите, които са за Красен Кралев, не е възможно да се коментира? С каква цел се прави това?
3. Според теб Кубрат Пулев, бита карта ли е като боксьор, особено след поредният провален боксов сблъсък?

Георги Петков:
1. Всички спортове са максимално добре застъпени в медията ни. Доказателството - неделните публикации в сайта ни (20.09).
2. Всички статии в Topsport.bg могат да се коментират.
3. Не. Както казах и при гостуването си при колегите от Канал 3, скоро няма да имаме такъв спортист, още повече в професионалния бокс, при най-тежките. Преди години можехме само да си мечтаем за мач за титлата срещу Владимир Кличко, с българско участие. Загубата в такъв сблъсък невинаги означава провал.


Tupan | 16.09.2015 20:39

Г-н Петков, Като човек, който се интересува от бойни спортове, кажете ми какво става с онова момче от емеммейците Александър Илиев от Ботев Пловдив? Защо не играе повече? След равния му /  / срещу Бабачев, изведнъж изчезнаот ринга    Нито мач повече    Какво става  

Георги Петков: Александър е звяр, изключително способен боец е и аз също съжалявам, че не мога да наблюдавам негов мач отново. За мен беше удоволствие да съм на ринга, по време на двубоя му с Бранко. Съжалявам, че спорът между тях за момента остава недовършен.


ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ:

На тези, които редовно пожелават „рак", „адска мъка" и „бавна смърт" на мен, децата ми и семейството ми в коментарите под материалите, подписани от мен, предлагам следното (съвсем сериозно) - в удобен за вас ден и час (в рамките на оставащите дни до края на месеца) заповядайте в студиото на медията ни!

Ще имате възможността да застанете пред камерата и да зададете отново всички въпроси, касаещи моята личност, които ви вълнуват толкова искрено.

Вече знаете как изглеждаме ние, редакторите на Topsport.bg и на какво интелектуално ниво сме. Нека потребителите видят и вашите истински лица и научат повече за вас и вашите особи.

Очаквам реакцията ви на тази най-официална покана на редакционната поща на предаването ми (yuliytop@abv.bg). С удоволствие ще унифицирам графика си с вашите, за да проведем цялостен и стойностен диалог пред камерата.

Заповядайте!