Българският тенисист Григор Димитров очаквано беше обявен за седми в схемата на US Open. Димитров е осми в света, но придвижването му с място напред в схемата на последния турнир от Големия шлем за сезона е свързано с отказването на шампиона Рафаел Надал. Испанецът няма да защитава титлата си заради контузия в китката.

За българина изкачването му с едно място няма особено значение за жребия, тъй като той остава във втората група от четирима състезатели. Облагодетелстван обаче е Анди Мъри, който е девети в света, но влиза като осми в схемата. Шотландецът може да очаква по-леки съперници, като няма да срещне никой от челната осмица преди четвъртфиналите.

Димитров ще търси първата си победа в US Open. Българският състезател никога досега не е успявал да преодолее първия кръг.

Водач в схемата е миналогодишният финалист Новак Джокович (Сърбия), а номер 2 е Роджър Федерер (Швейцария). Това означава, че двамата могат да се срещнат само на финала, както на "Уимбълдън" през юли.

Джокович е победител в турнира през 2011 година, а в последните два сезона загуби на финала. Федерер пък е петкратен шампион в периода 2004-2008 година.

Жребият за Откритото първенство на САЩ ще бъде теглен в четвъртък.