Бившият национал Петър Александров, който от дълги години живее в Швейцария, сподели очакванията си преди мача между Лудогорец и Базел в Шампионската лига. Според него най-голямата заплаха за българския тим ще е централният нападател Марко Щрелер, който отбеляза гола за победата на Базел над Ливърпул в предишния кръг.

"При всички положения в Базел планират да спечелят 6 точки от мачовете с Лудогорец. В Швейцария се надяват тимът да спечели второто място в групата и да измести Ливърпул. Все пак вече успяха да победят англичаните и приемат, че нямат право на грешки срещу Лудогорец", сподели Александров пред "Труд".

"Миналата година Базел победи на два пъти Лудогорец и със сигурност ще има самочувствието, че може лесно да вземе още два успеха. Но от онези мачове Лудогорец натрупа опит в евротурнирите. Затова мисля, че шансовете на българите са по-големи, отколкото миналото лято. А и мач с мач не си приличат", подчерта Александров.

"Кой е най-силният футболист на Базел? Има един футболист, когото аз наричам "Мистър Базел". Името му е Марко Щрелер. Може да няма кой знае какви футболни качества, но е всичко з аклуба. Той не игра срещу Йънг Бойс заради контузия. Макар че не съм 100% сигурен, че е имал травма. Може би просто Пауло Соуса го остави да почине", добави българинът, който в момента работи като треньор в Санкт Гален.