ФИА няма да разследва инцидента между Люис Хамилтън и Нико Розберг от Гран при на Белгия.

Дискусията относно удара между пилотите на Мерцедес е основната тема след надпреварата на Спа-Франкоршамп. Появи се дори теория, че федерацията може да се върне към случая - особено след изявлението на Хамилтън, че Розберг на практика си признал, че може да избегне сблъсъка. Изпълнителният директор (бизнес) на Мерцедес Тото Волф побърза да заяви, че в станалото няма никакъв умисъл. Според него Люис неправилно е интерпретирал казаното от съотборника си.

От ФИА смятат случая за приключен и заявиха, че няма никакви нови елементи относно инцидента. Още по време на самото състезание ударът бе определен за състезателен инцидент.

"ФИА няма да се намесва. Само появата на „нов елемент" след обявяването на официалните резултати може да оправдае започването на разследване. Коментар, за който се твърди, че е направен по време на вътрешен брифинг на отбора и след това е опроверган от самия тим, не представлява такъв нов елемент", заяви говорител на федерацията.

Дерек Уоруик, който ще е стюард за Гран при на Италия, вече заяви пред ВВС, че цялата ситуация е вътрешноотборен проблем и ФИА няма за какво да се намесва.

Междувременно Волф допълни, че ще остави ситуацията да се успокои преди поредните разговори с пилотите. Хамилтън и Розберг имаха няколко сблъсъка през сезона досега, но до сериозен удар досега не се бе стигало.