Евертън не срещна особена съпротива от Мидълзбро в турнира за Купата на Лигата, като се класира за полуфиналите от надпреварата. Отборът от Ливърпул намери място в полуфиналната фаза от състезанието след победа с 2:0 в гостуването си на север и е във финалната четворка на надпреварата.

В герои за мърсисайдци се превърнаха две от големите звезди на тима - Жерар Деулофеу и Ромелу Лукаку.

Испанецът вкара единия и асистира за другия гол, докато белгиецът вкара втория с глава.

Гол на Мидълзбро пък беше отменен заради нарушение на Кристиан Стуани срещу вратаря Хоел Роблес и така статуквото се запази. Но не за дълго. Още в 20-та минута Евертън поведе с 1:0.

Тогава Деулофеу беше изведен в половината на Мидълзбро и с перфектен пробив, преодолявайки трима защитници, заби топката в долния ляв ъгъл на вратаря и обра овациите за попадението си.

Малко след това "карамелите" нанесоха и втория си съкрушителен удар. В 28-та минута страхотен пробив на Деулофеу по десния фланг завърши с центриране към Лукаку и той с глава насочи неспасяемо топката в далечния ъгъл за 2:0.

В 64-та минута домакините претендираха за дузпа за игра с ръка на Рамиро Фунес Мори, но реферът не видя такава, а и повторенията показаха, че е прав. Малко след това и Стуани имаше шанс да намали, но не беше точен.

За предпоследното стъпало от турнира се класира и Стоук Сити, който изхвърли друг представител на Чемпиъншип - Шефилд Уензди.

"Грънчарите" победиха с 2:0 у дома след попадения на Ибрахим Афелай в 29-та и Фил Бардсли в 75-та минути и също ще чакат с нетърпение жребия в сряда вечерта.