Сагата по привличането на нападателя на Фигуерензе Жеан Карлош в Левски е към своя край. Изпълнителният директор на "сините" по финансовите въпроси Константин Баждеков е в Бразилия от вторник, където бе нагърбен да доведе на "Герена" Карлош.

Първоначално от Фигуерензе бяха обявили цена от около 400 хиляди долара, но след това от клуба бързо увеличиха парите, виждайки силното желание на Левски да притежава играча. Двете страни обаче успяха да се договорят за сумата, която бе спомената още в началото.

Така бразилецът се очаква да пристигне в Левски след отварянето на трансферния прозорец през зимата. С него по всяка вероятност ще пристигне и сънародникът му Зе Соарес от втородивизиония бразилски Ремо, който се е договорил в шампионите и остава само да подпише договор с клуба. Третият нападател, който Мъри иска в състава си, Жоазиньо, ще дойде през лятото.

В същото време стана ясно, че "сините" са отправили официално запитване към френският Тулуза за нападателя Андре-Пиер Жиняк. Той се разписа във вратата на ЦСКА и се превърна в герой за своя отбор. От Левски са изявили интерес още след първия мач между двата тима. При благоприятно развитие на нещата Жиняк може да се присъедини към Левски още през зимата.