Ръководството на Рома обяви официално за привличането на Един Джеко. 29-годишният нападател ще играе под наем от Манчестър Сити. Рома ще плати на "гражданите" 4 млн. евро, а след края на сезона ще го закупи за 11 млн.

Така долгоочакваният трансфер вече стана факт. Пречката пред него беше липсата на свободно място в Рома за чужденец извън ЕС. След като Антонио Санабрия беше преотстъпен на Спортинг (Хихон), всички пречки отпаднаха и Джеко подписа с Рома. Той ще бъде официално представен пред медиите утре, а в петък ще дебютира в контролата срещу Севиля.

"Дойдох, за да печеля титли. Надавам се да завоюваме много трофеи, но преди това трябва да се потрудим здраво на терена, за да може в края на сезона да сме там, където искаме. Мога да обещая единствено, че ще давам всичко от себе си във всеки един мач. Сигурен съм, че ще вкарам много голове, защото това умея най-добре", каза Джеко пред клубната телевизия на "вълците".

"Никога не си поставям персонални цели. Най-важното е отборът да върви добре и да побеждава. Ако бележа редовно, това ще е добре за мен, но преди всичко за тима. Познавам добре Мохамед Салах от изявите му за Базел и си спомням, че вкара няколко гола на английски отбори. Той направи фантастични неща с екипа на Фиорентина и е чудесно, че вече ще играе в Рома. Няма причина заедно да не направим добър тандем в атака", добави Джеко.

Босненецът подчерта, че неговият сънародник и добър приятел Миралем Пянич също е изиграл важна роля за решението му да премине в Рома, като му е разказал колко страстни са привържениците на "вълците" и колко амбициозен е проектът на клуба.