Арсен Венгер се поздрави с една от най-великите си европейски нощи като мениджър на "Джузепе Меаца", когато Арсенал прегази с 5:1 Интер в Шампионската лига през 2003 г. Сега французинът си спомня за двата гола на Тиери Анри и може само да мечтае за подобен резултат на същия стадион срещу Милан днес. Мениджърът на Арсенал знае, че е изправен срещу много по-сериозно предизвикателство, след като европейският шампион успя да удържи 0:0 в първия мач в Лондон.

Със силата и скоростта на Емануел Адебайор обаче младият му тим вече преобърна залозите и се бори за титлата в Англия, така че Венгер остава оптимист за прогреса и в Европа. Той признава важността на добрия старт в мача, след като миналия сезон Манчестър Юн бе съсипан от свежия Милан в първото полувреме на "Олд Трафорд", когато италианците вкараха два пъти по пътя си към обща победа с 5:3.

"Победата над Интер бе великолепен резултат за нас и ние имаме добро усещане заради "Меаца", твърди мениджърът. - Тогава Интер игра с трима централни защитници, всеки от които атакуваше. Ние използвахме пространствата и просто ситуацията ни позволи да играем за голям резултат. Милан има огромен опит и може би ще трябва да сме по-търпеливи срещу тях."

Венгер отказва да приеме провал в похода към титлите в Англия и Европа. "Това е важен период от сезона, но знам, че отборът ми може да се справи с това, остава оптимист французинът, въпреки че Арсенал едва измъкна точка като домакин на Астън Вила в събота (1:1). - Във футбола навсякъде си обграден от провали, но ако мислиш за тях, със сигурност ще те застигнат."

Кака със сигурност ще е най-голямата заплаха за Милан, но Венгер не смята да неутрализира класата на бразилеца с мускули. "Няма начин да карам играчите си да ритат Кака, твърди той. - Ако изваждаме великите играчи, защо хората ще идват да гледат мачове. Гениите творят футболно изкуство и да се опитваш да ги "убиваш", не е приемливо."

Десет дни след тежката травма, причинена на нападателя на Арсенал Едуардо, мениджърът не спира да се оплаква, че отборът му е тероризиран от съперниците
в Англия и се надява на различно отношение от Милан.

Братът на защитника на "артилеристите" Бакари Саня - Омар, почина часове преди мача с италианците в Лондон преди две седмици. "Баща ми каза да играя срещу Милан, затова и го направих, казва Бакари. - Сега ще го направя отново, защото това е начинът да покажа, че съм силен. Трябва да спечелим заради Едуардо и заради брат ми!"


МИЛАН АРСЕНАЛ

Днес, 21.45 ч.
Милано, "Джузепе Меаца"
Съдия: Конрад Плауц (Ав)

Калач, Одо, Неста, Каладзе, Малдини, Гатузо, Пирло, Амброзини, Кака, Пато, Индзаги
Контузени: Зеедроф, Янкуловски, Емерсон,.
Наказани: няма

Алмуния, Саня, Галас, Сендерос, Клиши, Ебуе, Фламини, Фабрегас, Хлеб, Росицки, Адебайор
Контузени: Туре, Ван Перси, Едуардо
Наказани: няма