Световният шампион Люис Хамилтън е подписал новия си договор с Мерцедес и остава в тима за следващите три години. Това пише El Mundo Deportivo. Преди дни Люис заяви, че се надява, че ще подпише новия си контракт този уикенд или непосредствено преди състезанието за Гран при на Малайзия, но според испанското издание сделката вече е факт.

„Съвсем скоро тимът ще обяви официално новия договор на Хамилтън, който е от 2016 до края на 2018 година", написа вестникът.

Досега на няколко пъти се появиха информации, че преговорите между Хамилтън и Mercedes се спъват от изискванията за шампиона за заплатата, която да получава, но явно това е преодоляно. Дори тръгна спекулация, че британецът преговаря с Ferrari, за да може да притисне Mercedes и да има още една опция за 2016 год., когато има възможност Кими Райконен да напусне италианския тим.

„Определено съм наясно с това каква е пазарната ми стойност в момента", заяви Хамилтън пред официалния сайт на Формула 1, когато беше запитан дали въпросът за парите е този, който бави новият му договор със световните шампиони.