Националнният селекционер Любослав Пенев призова играчите си за пълна концентрация  в предстоящата световна  квалификация с Дания в петък.

Специалистът даде официална пресконференция преди мача с „червения динамит". Освен него на въпросите на журналистите отговаряха и  нападателите  Илиан  Мицански и Валери Божинов.

Пенев сподели,  че почти сигурно, няма да може да разчита на тримата играчи с контузии Свтельо  Дяков,Петър Занев и Емил Гъргоров.

„Очакванията ни са високи. Със състава съм наясно. Интересува ме само мачът с Дания. Няма да сме лесен съперник,  за когото и да е. Искам да излезем от ролята си на аутсайдер, манталитетът  на отбора ни трябва да е на победител. Изиграните два мача вече са в историята и трябва да ги забравим"

„Притеснения нямам. Дания е много силен съперник, но ние пък да не сме слаби. Държа на качеството и на концентрацията. Хубаво е, че всички титуляри могат да седнат на скамейката. Имам 23 опции", коментира Любо Пенев.

Нападателят Валери Божинов не скри задоволството си от факта, че отново се завръща в националния отбор. Той обеща, че ще помогне с каквото може, стига Л. Пенев да му гласува доверие.

„Щастлив съм, че отново съм тук. Изключителна чест е да облека отново националната фланелка.  Всеки един от нас трябва да даде 100% от себе си за отбора. Трябва да мислим само за победи", сподели играчът на Верона.

Съотборникът му  в националния тим Илиан Мицански пък си пожела, да  се върне с гордо вдигната глава в Германия, както е направил това  след мачовете с Италия и Армения.

„Трябва да се радваме на това, което имаме. Малко от нас играят в чужбина и дано все повече ни последват. Няма значение срещу кой отбор ще играем, трябва да дадем  всичко от себе си. Ако имаме добър ден срещу  Дания, ще се справим. Не обръщаме внимание на коментарите на датчаните, че не ни познават.  Дано научат повече за нас след този мач", коментира  Мицански

Утре национаите имат генерална репетиция преди световната квалификация с "червения динамит", като тренировката  ще бъде закрита за медии и фенове. В петък пък е самата световна квалификация от 21:00 часа на  националния стадион „Васил Левски".