Люис Хамилтън настоя, че не е разочарован от изхода на квалификацията за Гран при на Абу Даби. Англичанинът остана втори, на почти четири десети от секундата от съотборника си в Мерцедес Нико Розберг. След края на сесията той отговаряше на някои от въпросите почти едносрично, за разлика от доста по-разговорливия си съекипник.

Хамилтън е с аванс от 17 точки преди последното състезание за годината. Той заяви, че квалификационната му обиколка не е била твърде лоша.

"Не съм особено разочарован. Естествено, че искаш да си на полпозишън, тъй като нали затова се трудим. Темпото ми в тренировките бе силно, особено в дълги серии. Това е окуражаващо. Q1 и Q2 също преминаха добре. В Q3 не се получи перфектен тур - не заради грешки или нещо друго, просто не бе възможно най-силната обиколка. Нико свърши страхотна работа, но битката ще е на състезанието", обясни Люис.

На въпроса какъв ще е подходът му за надпреварата, той отговори: Същият като всеки друг път.

Хамилтън каза още, че не помни много от края на 2008 г., когато спечели титлата си във Формула 1. Последното състезание тогава - в Бразилия - бе особено напрегнато.

"Не помня много, но беше страхотен сезон. Сега е далеч по-различно. По-стар съм, да се надяваме и по-мъдър, научил много по пътя си. Битката ни е много добра, но не е същото, когато се бориш със съотборника си, а не с пилот от друг отбор. Но е също толкова вълнуващо...", допълни Люис.