Отборът на Наполи се нареди на третата позиция във временното класиране на италианската Серия "А", надигравайки госта си Парма с 2:0.

Точни за победителите в двубоя от 16-ия кръг на шампионата бяха Сапата и Мертенс, разписали се през първата част на мача.

Разкъсваните от редица неприятности, както от финансов, така и от чисто игрови характер гости не успяха да затруднят особено съперника си, като не предложиха достатъчно аргументи, с които да демонстрират, че желаят да си тръгнат поне с точката днес.

Единственото, до което Парма стигна, бе удар в гредата през второто полувреме на срещата, но това бе всичко, което съставът предложи.

В същото време домакините не дадоха максимума от себе си, но не им се и наложи, като Хамшик, Кайехон, Мертенс и Сапата по-скоро експериментираха с уменията и изпълненията си в предни позиции, като си позволяваха с лека ръка да пропиляват чисти ситуации за отбелязване на гол.

В 19-ата минута Сапата получи топката в наказателното поле на съперника, задържа я достатъчно дълго, но не прекалено, преодолявайки с лекота както бранителя, който го охраняваше, така и стража на Парма за 1:0.

След точно половин час пък от бялата точка, не и без известна доза спортен шанс, точен бе Мертенс, като вкараната дузпа окончателно заличи интригата в мача.

В продължението на срещата дори бе отменено и попадение на влезлия като резерва Игуаин, заради маркирана от страничния арбитър засада.

Така Наполи застава на третата позиция в подреждането, с актив от 27 точки, но всичко това е при уговорката, че все още никой от тимовете, подредени след "небесносините" в класирането още не е изиграл двубоя си от текущия кръг.