Шампионът от Garanti Koza Sofia Open Роберто Баутиста Агут анализира представянето си в „Арена Армеец":

- Късите топки бяха основното ти оръжие в този мач. Нарочно ли използва толкова много?
- Използвах ги повече тази вечер. Виктор е страхотен защитник. Понякога стои повече на крайната линия, за да руши ритъма на игра на противника си. Затова използвах и къси удари. Мисля, че направих много точки така днес.

- Сигурно се чувстваш специално - втора титла за сезона, а е само февруари?
- Да, чувствам се специално, но не само защото е февруари. Винаги е хубаво да спечелиш титла. Освен това започнах прекрасно годината. Много съм щастлив с тениса, който играя. Наслаждавам се на всеки мач.наистина играя добре.

- Виктор изигра тежък мач с Мартин Клижан снощи. Затова ли толкова много го разпиляваше по корта днес?
- За да победиш Виктор винаги трябва да играеш здраво и да се бориш за всяка точка. Той е труден съперник. Тича много, отиграва много топки. Трябваше да играем така. Но като испанец - на мен това ми харесва. Наслаждавах се на този мач повече, отколкото в предишните два. Помогна ми и това, че играх по-малко в София. На това ниво всичко е полезно. Когато печелиш трупаш самочувствие. Ставаш по-спокоен, взимаш верните решения във важните моменти.

- Ще имаш ли време за празнуване на титлата?
- Да. Летим утре в 7 сутринта за Ротердам, така че с моя екип ще имаме вечеря днес тук. Така е в тениса. Свършва една седмица и имаш само няколко часа преди да трябва да започнеш да мислиш за следващия турнир. 

- В Ротердам настилката е същата...
- Да, но условията са различни - различна надморска височина, влажност на въздуха, топки. Трябва да се настроя за условията там по най-бързия начин.