Наставникът на единия от финалистите в Шампионската лига тази година Ювентус - Масимилиано Алегри поздрави футболистите си за отстраняването на вече бившия европейски шампион Реал (Мадрид) от състезанието.

Торинци стигнаха до равенство в реванша на испанска земя (1:1) и след успех с 2:1 в Италия ще играят с Барселона на финала в Берлин на 6-ти юни.

"Истина е, на финал сме. Играчите ми показаха, че могат да бъдат на висота. Изиграхме един мач за пример по отношение на неща като концентрация, активност.

На полувремето им казах, че можем да изравним, но трябва да сме търпеливи и да чакаме своя шанс, а не да се втурваме безразсъдно. Щастлив съм от представянето на Пол Погба след два месеца отсъствие. До финала ще е влязъл в топформа", каза Алегри пред микрофона на BeInsports.

Той коментира и следващото препятствие за Ювентус пред трофея в Шампионската лига - Барселона.

"Това е отбор, срещу който е почти невъзможно да се играе, но е едно да играеш срещу тях в два мача и друго в един двубой. Всичко може да се случи там.

Ние сме в добро физическо състояние, те имат извънземно нападателно трио, но ние отиваме в Берлин убедени, че можем да занесем вкъщи трофея", завърши Алегри.