Признателни сме за сътрудничеството с Фондация „Реал (Мадрид)" и за корпоративната социална отговорност на клуба в България, заяви президентът на България Росен Плевнелиев, който проведе днес работна среща на „Дондуков" 2 с представители на ръководството на футболния клуб от Испания. Държавният глава подчерта, че стартиралият във Видин пилотен проект „Спортни училища за социална интеграция", който се провежда под негов патронаж с подкрепата на Реал (Мадрид), вече дава резултати.

„Ценим високо постиженията на българските спортисти, но не по-малко важно е да насърчим масовия спорт и да ангажираме повече българи да спортуват", подчерта президентът.

"Спортът не се изразява само в отчитането на резултати. За Реал (Мадрид) е важна и неговата социална страна, както и възможността да подпомогнем изграждането на характер и личностното развитие на младежите, особено на децата в неравностойно положение", заяви по време на срещата вицепрезидентът на Реал Педро Лопес Хименес.

Той подчерта, че Фондацията на Реал поддържа 200 школи в 70 страни и има амбицията да разшири присъствието си у нас, за да подпомогне социалната интеграция на повече български деца. На предстоящия мач между Лудогорец и Реал на стадион „Васил Левски" ще присъстват и 50 деца от футболната школа във Видин, открита с подкрепата на Фондацията на испанския клуб.

„Футболът в България има своите герои, които се състезават и постигат успехи и в най-тежките спортни битки", заяви още президентът Плевнелиев.

В срещата участваха посланикът на Кралство Испания у нас Хосе Луис Тапиа Висенте, министърът на спорта Евгения Раданова, министърът на транспорта Николина Ангелкова, както и собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев.