Бившият треньор на ЦСКА и Левски Георги Василев заяви пред "Топспорт", че двата български отбори са се представили на ниво в турнира Лига Европа. Според Гочето, Левски с тази си игра има реален шанс да излезе от груповата фаза на турнира.

"Смятам, че ЦСКА в този мач срещу Бешикташ няма от какво да се срамува. Изиграха го много правилно, но проблемът на отбора не е толкова в защита, колкото в предни позиции, където трябва да се създават положения, които да бъдат реализирани. Не случайно лидер в отбора е Тошко Янчев, който успява да стабилизира играта, но така и не се намира футболист, който да вкара гол. Добре игра и Костадин Стоянов - беше агресивен, успяваше и да атакува. Все още има неяснота в подредбата на самия състав. Играят различни футболисти, сменят позиции - това допринася за тази несигурност."

"Що се отнася до Левски, видя се, че "сините" на два пъти обърнаха Гент. Те не са много силни, но са отбор от добра европейска класа. Левски показа истинска европейска класа. Пълният стадион показва, че има какво да се види в този отбор. Миналия сезон Левски игра много зле, а сега е в подем. Играчи, които играха миналия сезон успяха да се стиковат с новите попълнения. Новите футболисти играят постоянно, което е плюс. Жоазиньо и Дембеле буквално дърпат отбора напред. Знаете, апетитът идва с яденето. Ако преди влизането в Лига Европа Левски е имал някакви съмнения, то след този мач с Гент отборът може да помисли за един реален оптимизъм. Няма да е чудно, ако тимът излезе от групите."

"Българският клубен футбол няма от какво да се срамува. ЦСКА игра достойно, Левски пък обърна Гент", каза още Василев.