Отборът на Саутхямптън, който се намира на второ място в класирането на Висшата лига, продължи да впечатлява с изявите си, класирайки се на 1/4-финалите в турнира за Купата на Лигата "Кепитъл Уан Къп" след успех с 3:2 над Стоук Сити на негостоприемния "Британия Стейдиъм". Възпитаниците на Роналд Куман изпуснаха аванс от два гола, но въпреки това стигнаха до победата благодарение на късно попадение на Грациано Пеле две минути преди края на редовното време.

Италианският нападател на гостите  Грациано Пеле откри резултата с красиво изпълнение в шестата минута на двубоя, а Шейн Лонг удвои аванса на "светците" след половин час игра. Въпреки това домакините не се предадоха и Стеван Нзонзи върна отбора си в мача четири минути след почивката, а Маме Бирам Диуф с глава в 82-ата бе на път да прати мача в продължения.

Тогава на сцената отново излезе Грациано Пеле, който отблизо препарира Асмир Бегович в 88-ата минута, за да донесе успеха на Саутхамптън. Срещата ще се запомни и с глупавия червен картон, който резервата на домакините Питър Крауч си изкара. Високият нападател на "грънчарите" се появи в игра в 73-ата минута на срещата и издържа на терена само 14 минути преди да бъде изгонен за два жълти картона в 87-ата минута само минута по-късно гостите отбелязаха третия си гол в срещата.