Днес Спартак (Вн) ще изиграепървата си контролна среща от зимната подготовка. Тя ще бъде срещу третодивизионния Аристон (Русе) и ще се състои на терена в село Оброчище от 14,30 часа, а не както бе предварително обявено в 14,00 часа в Албена, информира сайтът на "соколите".

Треньорът на Спартак Атанас Атанасов сподели, че русенския тим е напълно подходящ за откриване на цикъла с контроли, тъй като е лек и приятен противник, тактически грамотен и по този начин ще бъде постигната основната цел на треньорското ръководство, а именно-преценка на игровите и спортно-техническите качества на новите попълнения в тима на варненци в директен сблъсък на терена.

Наставникът сподели още, че е много доволен от показаното до момента от неговите футболисти и от старанието, което всички те влагат в тренировъчния процес.

Очаква се днес неофициален дебют с екипа на Спартак да направи новото попълнение Димитър Стефанов-Бомбата, който се присъедини към "соколите", след като разтрогна договора си с Велбъжд (Кн).

Другите новодошли, които може да дебютират с екипа на "соколите" срещу русенци са Димитър Воденичаров, Радостин Станев, Мартин Димов, Данчо Пенев, както и юношата на Левски Иво Михайлов.