Бразилецът с български паспорт Диего Фераресо се превърна в основен играч наСлавия, откакто треньор стана Иван Колев. Левият бек няма нито една пропусната минута през този сезон и като цяло показва постоянство в изявите си. Диего, който е юноша на Литекс, даде интервю за "Тема Спорт", в което разкри какви са причините отборът му да се представя по-силно от миналия сезон. Белите са трети, като не загубиха от лидерите Лудогорец (1:1), Берое (0:0) и Литекс (0:0). Бранителят също така заяви, че неговият съотборник Ивайло Димитров незаслужено не е бил повикан в националния отбор.

 

Диего, изненада ли е силният старт на Славия? Преди началото на сезона никой не Ви поставяше в сметките, а сега сте трети в класирането...

- Влязохме в първенството с добра игра. Имаме качествен състав и колектив. Не е като миналия сезон някои наши футболисти да се правят на звезди. Сега вече няма такива неща. Разполагаме с добри играчи и всички се държат нормално. И засега нещата логично вървят добре.

 

Кой се държеше като звезда?

- Някои чужденци от тези, които си тръгнаха. Но сега вече всичко е нормално и спокойно.

 

Има ли сили отборът да задържи доброто начало? Защото и миналия сезон тръгнахте силно, а накрая всичко се срина и играхте във втората шестица...

- Сега вървим по напълно различен начин. На мнение съм, че имаме добър отбор. Не можем да станем шампиони, това е много трудно. Но спокойно можем да се борим за трето или четвърто място. Това е реална цел.

 

 

Венци Стефанов каза, че Славия загуби две точки от мача с Лудогорец, подкрепяш ли такова мнение, или равният резултат бе закономерен?

- Играхме добре и постигнахме хубав резултат. Много е трудно да играеш в Разград срещу Лудогорец. Не всеки може да вземе точка като гост там. Така че постижението ни е добро. Можем да сме доволни. Второто полувреме Лудогорец имаше две греди и още няколко положения, ние също имахме своите шансове. Така че представянето ни е напълно задоволително.

 

Кой отбор ти се струва най-силен в А група? Вие вече играхте с основните фаворити Лудогорец, Литекс и Берое, като и в трите срещи направихте равенства...

- Поне засега смятам, че Лудогорец и Берое ще се борят за титлата. Литекс също има добър отбор, но не виждам как ще стане шампион. Берое победи в Ловеч в събота, така че отдавам предимство на тях.

 

А кой беше най-силният мач на Славия от началото на сезона?

- С Ботев играхме силно като гости (1:0). Добре се представихме също с Локо Пловдив у дома (3:0) и сега с Лудогорец. Тези три срещи ни бяха най-силните.

 

Понатрупа доста участия за белите, караш втори сезон в отбора. Как ти се струва обстановката и работата с Иван Колев?

- Свикнах бързо, всичко е наред. Вече седем години съм в България, обиколих няколко отбора, бях в Литекс, Чавдар Етрополе и Локо Пловдив. В началото в Славия ми беше треньор Радуканов, но той не ме пускаше, не знам защо. След това обаче дойде Иван Колев и ми каза: "Ще разчитам на теб, готов ли си да ми помогнеш"? Казах му: "Готов съм". И съм доволен от работата с него, той е добър треньор и ми харесва как се отнася към мен.

 

Спомена, че преди е имало играчи, които са се правили на звезди, сега по-здрав ли е колективът?

В България досега не съм попадал на по-добър колектив от този в Славияв момента. Всичко е добре в съблекалнята, смеем се на тренировките, на мачовете всичко е наред. Затова и отборът върви - защото има настроение. Иначе няма как да се развиваме.

 

Доколко беше подсилен отборът през лятото? Например новото попълнение Карачанаков с едно движение ви донесе точката с Лудогорец...

- Познавам го отдавна, защото съм играл срещу него, бил съм с него и на лагери на младежкия национален отбор. И когато разбрах, че той ще дойде вСлавия, бях доволен, защото той може да помага. Добър играч е, фаулджия. Вкара прекрасен гол срещу Лудогорец. Не е само той, и Крачунов дойде да помага, той пък внася опит в отбора.

 

Нападателят Ради Василев се контузи тежко, но Ивайло Димитров се включва силно на негово място през този сезон. Равностоен заместник ли е Ивайло?

- Ради несъмнено е добър футболист. Но наистина се контузи лошо и трябваше да се потърси друг вариант. Иво показва, че не е по-лош играч от Ради. За 7 мача вкара 4 гола. Той помага много, вкарва. Мисля, че трябваше да бъде повикан в националния отбор. А не да се взимат някакви играчи с по два гола за 7 мача. Не искам да казвам имена, тe се знаят. Ивайло играе силно, също за 7 мача е бил точен 4 пъти. Но не е викнат, защо?! Знаете как е в България... Някои неща трябва да се променят.

 

Славия дава пример с отлична организация, а и погледът е обърнат към школата. Малко са клубовете в България, които действат по същия начин...

- Всичко е окей, наистина. Плаща се навреме, затова и вървим добре. Няма никакви организационни проблеми, а сме и заредени с настроение. Няма как да не успяваме при такава обстановка. Миналата година пак всичко бе наред, но просто липсваше желание в мачовете. Докато сега е различно. Има и няколко юноши в първия отбор, които получават доста шансове - Карабельов, Семерджиев, Емо Стоев... Те помагат и същевременно се учат.

 

Сега ви предстои мач с Левски, какво очакваш от срещата? Славия е в серия от три поредни победи срещу този съперник...

 

- Този двубой е много важен за нас, защото и Левски може да се намеси в битката за челните места. Затова през тези две седмици почивка за националите трябва да тренираме здраво и когато дойде мачът с Левски, да победим. Намираме се в добра серия срещу тях и сме задължени да я продължим, ако искаме да сме в челото на класирането.