Ансамбълът по ху­дожествена гим­настика нанесе една от малкото загуби на Лудогорец за 2014 г.

Тази вечер точно момичетата на Ина Ана­ниева бяха коронова­ни като Отбор на годината, на церемония в НДК. Те спечелиха титлата на Световното първен­ство в Измир, като това бе първият ни триумф в многобоя след 18 години прекъсване. Това бе и единствената ни световна титла в олимпийска дис­циплина за цялата годи­на. Такова слабо предста­вяне не се помни в исто­рията на родния спорт.

Лудо­горец спечели требъл в България, стигна до 1/8-финалите на Лига Европа, където бе елиминиран от Вален­сия, и накрая стана и първият български от­бор със спечелени 4 точ­ки в Шампионската лига, което е  изключително постижение.

За подреждането гово­ри фактът, че до вчера никой не бе поканил представител на Лудого­рец на церемонията, която бе в зала 3 на НДК.

"Нашето голямо спортно семейство изпраща трудна година. Имахме моменти на битка, разочарования и победи, като се надявам през следващите години успехите ни да бъдат още повече и още по-големи.

Министерството на спорта ще се бори да осигури още по-добри условия за подготовка на младите ни спортисти.

Предполагам, че за никого не е изненада, че Отбор на 2014-а година е ансамбълът ни по художествена гимнастика", коментира министърът на спорта Красен Кралев, връчвайки наградата.

"За нас е огромна чест да сме тук тази вечер и да получим наградата. Благодарим на федерацията, на Ина Ананиева, на Илиана Раева и на всички, които ни подкрепяха през годината.

Световното първенство ни научи на това, че няма нищо по-силно от вярата и нищо по-красиво от една сбъдната мечта", споделиха момичетата от ансамбъла.