Лудогорец е осминафиналист в турнира за Купата на България. „Орлите" очаквано се справиха с аматьорите от Локомотив 1929 (Мездра), налагайки се с 5:0 над четвъртите в ОФГ Враца. Селекцията на Едуард Ераносян предложи доста постна продукция, която не впечатли по никакъв начин феновете на стадиона в Мездра.

Двубоят започна с тотален натиск на „зелените", който бе материализиран от Янаки Смирнов  в 16-ата минута. Интригата тотално бе убита в началото на втората част, когато ненужният Браян Англуо напомни за себе си. Показна контраатака отдясно приключи с удар от въздуха на колумбиеца, който не остави никакви шансове на Владимир Славеев.

Последваха силни минути на юношата Боримир Карамфилов, който впечатли с два бързи гола. Своя принос към разгромния успех пък даде Лукас Саша, който изпъкна с красиво попадение.

Нужно е да отбележим, че Лудогорец игра с един доста странен състав, в който изобилстваха футболисти от дубъла или дълбоки резерви в първия тим като Мишо Александров и Джоди Лукоки.

Домакините пък опитаха да се противопоставят с доказани ветерани като Илия Илиев и Тихомир Найденов-Бизнеса, но единственото, до което стигнаха бе един точен изстрел по посока вратата на Аргилашки.

ЛОКО (МЕЗДРА)-ЛУДОГОРЕЦ 0:5 (Развой на срещата по минути)