"Сега всичко е в наши ръце", заяви капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов след победата над Беларус с 2:1, съхранила шансовете ни за класиране на Евро'2008.

"Отборът ще си каже мнението кой да стане национален селекционер. Със сигурност предстоят разговори, като му дойде времето, ще разговаряме с Борислав Михайлов", допълни Димитър Бербатов.

Според Бербатов е нужно спокойствие за отбора, което да помогне на добрата подготовка за тежкото гостуване в Холандия през септември.

"Исках да вкарам и днес, но не успях. Важното обаче, е че има други момчета, които да накажат противника", добави още острието на Тотнъм.

Вицепрезидентът на БФС и отговорник за националните отбори Йордан Лечков пък потвърди желанието си Станимир Стоилов да остане начело на тима.

"Добра победа, която беше постигната с не толкова добра игра. Изборът на нов треньор е приоритет на президента на БФС и той си води преговорите с кандидатите за поста. Смятам, че Станимир Стоилов свърши много добре своята работа. България си има треньор и се надявам той да продължи започнатото. 

Но и при него играта не беше постоянна. Едни и същи реално футболисти показаха две различни лица", заяви Лечков и добави, че все още не е участвал в преговори със Стоилов и ръководството на Левски за оставането на специалиста начело на националния отбор.