Жозе Моуриньо наруши мълчанието си и даде пространно интервю за колегите от Sky Sports. Пред тях португалецът обяви, че иска да продължи треньорската си кариера в Англия, където е желан горещо от гранда Манчестър Юнайтед. Сериозна причина за решението на Моу да остане на Острова е и неговото семейство. Жозе категорично отхвърли възможността да се завърне в Примера дивисион.

"Когато децата ми бяха малки, можехме да се местим и да усещат те атмосферата в различни държави, в моя случай, различни клубове, различен футбол, но в даден момент те се нуждаят от стабилност," призна Моуриньо пред Sky Sports. "Сега те са на 19 и на 16 години, имат университет и футболни занимания, нуждаят се от постоянство и семейството ми има нужда от стабилност."

"Ние заедно избрахме Лондон, и в момента, аз  съм безработен. Не знам къде ще ме отведе футболът, защото във футбола никога нищо не е сигурно, но със сигурност, домът на нашето семейство ще остане Лондон," продължи Специалния.

"Като мениджър работя от 2000-та година, и спрях само когато напуснах Челси през 2007-ма. Спрях за няколко месеца и сега за втори път спирам, за последните 15-16 години, така че няма драма. Но със сигурност, скоро отново ще съм на линия. Готов съм за следващото си професионално предизвикателство," категоричен бе Моуриньо, отчасти потвърждавайки, че има интерес от страна на Манчестър Юнайтед към него.

"Когато си в клуб, свикнал на успехи, за да печелиш отново, трябва да създадеш някаква несигурност в играчите, които са побеждавали," разкри теорията си наставникът. "За да го правиш, трябва да ги караш да се съмняват в себе си, да купуваш нови играчи, да ги караш да излязат от зоната си на комфорт, защото когато само печелиш, е нормално да влезеш в такава зона."

"Имам нужда от предизвикателства, а в Испания, бях в невероятен клуб, но имах четири мача на година, Барселона-Реал, Реал-Барселона, и след това победи с по 4-0, 5-0, 4-1, 6-1. Трудно е да се спечели, защото имаш два гиганта заедно, но останалите мачове бяха лесни. Трудна за спечелване бе титлата, защото имаш конкуренция от друг гранд, който само печели, така че накрая си шампион със 100 точки, но губиш титлата с 91. В Англия можеш да спечелиш първенството със 75 точки, може дори и по-малко, така че това ми е нужно - конкуренция."