Италианският гранд Милан продължава с неприятните изненади за феновете си и през тази календарна година.

След като в последните си три мача в Серия "А" подопечните на Пипо Индзаги не бяха имали удоволствието да си припомнят какво е да спечелиш три точки, записвайки две равенства и поражение, сега те за пореден път не впечатлиха с изявите си.

"Росонерите" отстъпиха на собствения си "Сан Сиро" с 0:1 пред непретенциозния състав на Аталанта, който преди началото днес заемаше незавидната 17-а позиция, само на две точки над зоната с изпадащите състави.

Гола на победата за гостите от Ломбардия в този мач от 19-ия кръг на шампионата бе реализиран от Денис, разписал се в 33-ата минута на двубоя след вихрена атака на отбора си.

Нещо повече - тимът от Бергамо може само да съжалява, че не стигна до по-убедителен успех днес, като особено през първите 45 минути всичко по-интересно на терена бе свързано именно със състезателите на Аталанта.

Малко преди да открие резултата, Денис бе близо до гола на още по-ранен етап от сблъсъка, но мощният му удар от границата на наказателното поле срещна напречната греда на вратата на Милан.

Единственото по-сериозно положение за "червено-черните" за втората част дойде 15 минути преди края, когато Ел Шаарави стреля над очертанията на целта.

Въпреки смените в постройката на домакините, предприети от Индзаги до края на мача, неговите футболисти не успяха дори да изравнят резултата, записвайки петата си загуба през сезона.

Така Милан остава на непривичната за клуба 10-а позиция в таблицата с подреждането, като е на цели 17 точки от лидера Ювентус, предвид факта, че Старата госпожа все още не е изиграла срещата си от текущия кръг.

Следващата събота "росонерите" гостуват в столицата на набиращия все по-висока скорост състав на Лацио.