За всички привърженици на ЦСКА е трудно да приемат тази тежка действителност, а именно отборът да е сред аматьорите. В крайна сметка обаче това така или иначе е факт и няма какво да се направи. Имаше време, в което на клуба можеше да му се помогне, за да не се стигне до тук, но то беше пропиляно и от бившите собственици. Тук визирам няколко ръководства назад, можеше и държавата да помогне, но нищо от това не се случи и ето сега отборът е във "В" група. 

Вярвам много на новите собственици и особено на двете силни фигури в момента Гриша Ганчев и Пламен Марков. Господин Ганчев през годините доказа, че разбира от бизнес и от футбол. Вижда се, че той умее да изкарва пари от този продукт. Сигурен съм, че по същия начин може да пренесе своя опит и бизнес нюх и в ЦСКА. Много добър ход е и привличането в клуба на Пламен Марков, той е специалист с много добра визитка и високо ниво на експертиза. Сега най-важното за ЦСКА е да се акцентира в две посоки, първо, в изграждането на боеспособен отбор, който да премине през "В" и "Б" група по убедителен начин, за да може след две години да се върне в елитния футбол. Целта е тимът да е достатъчно силен и конкурентен. Другата посока, в която трябва да се работи активно, е по оздравителната програма, клубът трябва да има изградена стратегия за своето развитие, и то не за две години, а за по дълъг период от време. Трябва да има ясна визия как да се изпълнят всички оздравителни процеси, за да си стъпи на крака ЦСКА. Всичко това е един много сериозен ангажимент, който са поели новите собственици и им желая да успеят. Най-добрият вариант за клуба щеше да е двама успешни бизнесмени.

Познавам добре Христо Янев като играч и знам какви чисто човешки качества има. Наскоро се чухме и му пожелах успех в новото поприще. Христо Янев е свикнал с напрежението и мисля, че сега също бързо ще свикне с обстановката като треньор. Силен характер е, амбициозен и иска да напредва бързо в професията, а това са все необходими качества, за да си успешен като професионалист. Хубаво е, че и Пламен Марков ще му пази гърба. Добре е за ЦСКА, че се връщат само юноши на отбора, добре е, че се търси симбиозата от опит и младост. Със сигурност този отбор на ЦСКА няма да е от онази класа, за която ще си мечтаят привържениците, но първото най-важно нещо е да завърши първи във "В" група. На следващ етап вече предполагам, че ще се търси изграждане на класен тим, който да е основата на бъдещи успехи. Не очаквам да е съвсем безпроблемен престоят на отбора в трета дивизия, защото във "В" група всеки ще иска да се докаже срещу ЦСКА но и не мисля, че другите отбори имат класата, за да могат да се мерят с него. Когато ЦСКА се върне в "А" група, ще е по-трудно със сигурност, но мисля, че с правилна работа ЦСКА може да се върне като претендент и за евро участие, а защо не и за нещо повече.