Отборът на Арсенал постигна победа номер 21 в английската Висша лига, надигравайки домакина си Хъл Сити с 3:1. Попаденията за победителите в този мач от 35-ия кръг на шампионата реализираха Аарън Рамзи и Алексис Санчес, като вторият се разписа на два пъти - в 28-ата и 45-ата минути.

Чилиецът за пореден път бе най-добрият състезател в редиците на лондончани, като нямаше кътче от терена, което да не достигна, а в същото време всяко негово навлизане в половината на съперника изглеждаше като потенциално попадение на сметката на "артилеристите".

В 29-ата минута Санчес се нагърби с отговорността да изпълни свободен удар пред наказателното поле на Хъл, топката прехвърча покрай стената, облиза тялото на Майкъл Доусън и влетя в мрежата за 0:1.

Само 4 минути по-късно Санти Касорла прати перфектен пас към Рамзи, който стреля, кълбото рикошира в крака на Брейди и отново премина успешно голлинията за 0:2. Някъде тук домакините разбраха, че върхът на планината, която трябва да изкачат, вече е почти невидим за тях.

И за да бъде трагедията на "оранжевите" пълна, Рамзи буквално разцепи защитата на съперника в последните секунди на първата част, топката стигна до Санчес, той преодоля безпроблемно вратаря на "тигрите" и вкара за 0:3, предрешавайки крайния изход от двубоя.

В 56-ата минута Елмохамади асистира на Куин за гола му с глава за оказалото се и крайно 1:3, като това бе всичко в днешната среща.

Арсенал остава с равен точков актив с втория във временното класиране и вече бивш шампион Манчестър Сити, като и двете единайсеторки разполагат с по 70 пункта. Хъл е 16-и, само на точка от зоната със застрашените от изпадане отбори.