Мениджърът Брендън Роджръс трябва да обясни на феновете на Ливърпул избора на титулярен състав за мача от Шампионската лига срещу Реал Мадрид, а не на УЕФА, категоричен е президентът на централата Мишел Платини. Както е известно, европейските клубни първенци се наложиха с 1:0 в мач от група "В", след като мърсисайдците използваха много резерви сред стартовите 11. Това остави Ливърпул и Лудогорец равни по точки.

"На първо време, той трябва да обясни на феновете на Ливърпул защо заложи на този състав. Не на мен, не и на медиите. Сигурни ли сте, че това не е най-силният състав на Ливърпул? Как можем да го докажем? Ако аз му кажа нещо, то той би ми отговорил по следния начин: 'О, Мишел Платини, аз пуснах моите най-подготвени играчи'. А пък аз ще изглеждам глупаво. Ако аз бях на негово място, щях да кажа точно това. Не мога да се меся в подобни неща", каза французинът в коментар пред световните медии.

След мача Роджърс обясни: "Не виждах причина да използвам други футболисти. Може би за вас това е риск от моя страна, но аз не мисля така. Не съм давал почивка на никого за съботния мач от първенството. Избрах състав, който според мен можеше да спечели нещо от този мач. Игралите срещу Реал се представиха много добре и мисля, че просто нямахме късмет".