Кметът на София Йорданка Фандъкова реагира остро по повод днешното изказване на президента на БФС Боби Михайлов. Последния сподели, че е нямало как София да получи домакинство на Евро 2020, тъй като кандидатурата е нямала подкрепата на държавата и Общината. Столична община веднага излезе с декларация, която публикуваме без редакторска намеса.

Позиция по повод изказване на президентът на БФС за Евро 2020

Столична община подкрепи инициативата на Българския футболен съюз. В същото време не може и не е редно да се иска от бюджета на София да се покриват основно разходите за събитията. 

В доклада на УЕФА са описани подробно пречките пред домакинството на мачове от европейското първенство през 2020 г. Основната е известната на всички - липсата на национален стадион, който да отговаря на стандартите. Нов стадион е бил само обещан от БФС като проект. Една от силните страни на София, описана в доклада на УЕФА, е че общината строи метро от летището до центъра и осигурява добър достъп и връзки с градски транспорт. Не прави чест на президента на БФС да се оправдава за неговите отговорности и задачи с други институции.