Един от треньорите на Владимир Кличко - Джеймс Али Башър, обяви, че Кубрат Пулев има право да подозира украинеца в употреба на допинг. Кобрата повдигна въпроса още на първата пресконференция преди мача между двамата.

Пулев постоянно е проверяван за допинг, докато Кличко ще го направи само след мача и категорично отказва да се подложи на извънсъстезателен контрол.

„Пулев е в правото си да подозира Владимир. Щом има подозрения, значи вярва, че е така. Но според мен Владимир не взима допинг. Познавам го добре, знам как тренира. Допингът се използва, за да намериш пряк път към победата. Какъв е смисълът да го взимаш, но в същото време да тренираш толкова много? А не познавам боксьор, който да тренира повече от Владимир", каза Башър в интервю за интернет канала „Boxing Beats".

Самият Кличко обясни пред „Скай Спортс", че в близките дни ще си направи последен преглед за контузията, заради която отложи мача с Кобрата за 15 ноември.

„Всичко върви по план, възстановявам се и скоро започвам подготовка. Пулев е опасен съперник. Всеки опонент, който иска титлите ми, е опасен. Без изключения", каза Кличко.

Украинецът обяви, че олимпийският шампион Антъни Джошуа, който му бе спаринг партньор, е следващата звезда в тежка категория.