Ключът към доброто представяне на Анди Мъри на клей се крие в... специални уроци по пилатес.

Един от фаворитите за спечелването на тазгодишния "Ролан Гарос" заздравил сериозно контузения си кръст, благодарение на полезния набор упражнения.

Анди записва може би най-добрата си година на клей. Шотландецът има 10 победи в 10 мача, а в Мадрид повали последователно Милош Раонич, Кей Нишикори и Рафаел Надал, за да стигне до титлата. По пътя загуби само един сет и не му се наложи да играе тайбрек.

Въпреки страхотната си форма, Мъри правилно посочва, че да спечели Ролан Гарос ще е "много, много трудна задача". Много е вероятно на Анди да се наложи да мине през Надал или Джокович, за да стигне до финала, но световният №3 играе на изключително високо ниво и го доказват триумфът му в Мадрид и финалите в Мелбърн и Маями.

През 2015-а световният №3 мина през изключително ползотворен тренировъчен лагер в Барселона, който му помогна за поредните титли в Мюнхен и Барселона.

"Наех специалист по пилатес, който долетя от САЩ - призна Мъри. - Тя пристигна в Барселона и работихме много върху движението на тялото ми и гъвкавостта. Чувствам се много по-здрав физически спрямо миналата година. Това е огромен фактор, защото дава шанс на тениса ми да се развива".