Журналистите от екипа на Topsport.bg се разкриват пред верните читатели. Ще имате възможността да задавате своите въпроси на всеки един. В рамките на седмица, специален материал ще бъде публикуван на видно място в любимия ви спортен сайт. Под текста ще можете да задавате въпроси, като ще се отговори само на смислените такива.

Пред вас първо застана главният редактор на Topsport.bgАнгел Домусчиев. След това на въпросите ви ще отговарят редакторите Ивайло ДимитровГеорги ПетковЕмил Коцев, Марина Генова, както и статистикът на сайта Тодор Кръстев.

Приемаме вашите съвети, препоръки, критики. Целта е една - заедно да вървим напред, да бъдем все по-полезни на вас. На верните ни читатели, заради които ни има.

ВИЗИТКА

Ангел Домусчиев е роден на 14.11.1985-а година в град София. Завършва средното си образование през 2004-а година (56 СОУ "Прф. Константин Иречек", специалност "Информатика и информационни технологии"). Отбива военната си служба, след което получава диплом за бакалавърска степен от УНИБИТ (специалност "Печатни комуникации"). В този университет завършва и магистърската си степен (специалност "Медийна информация и реклама").

Кариерата си на журналист започва в спортния отдел на в. "Дума" като репортер (февруари 2008-а година). Тя продължава още във вестниците "Монитор""7 дни спорт" и "Тема: Спорт". В два от трите спортни ежедневника в България е редактор и отговорник за футболния ЦСКА (София).

Работи още в сайтовете Sportisimo.bg (редактор) и Sportline.bg (редактор и зам.-главен редактор). От август 2013-а година е главен редактор на първия български спортен сайт Topsport.bg.

ВАШИТЕ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИТЕ НА АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ:

Serge_Levski: Може ли спортният журналист да има позитивна насока към статиите си, а не само да търси скандала? Много ваши статии имат посредствени и елементарни подбуди и са символ на простащина. Вие или ваш колега написа следното след загубения финал за Купата на България от Левски: "Много жалко е да си левскар"? В същата тази статия пише следното: "Когато Бакари ти изравни, а накрая получиш един жесток Курьор".

Ангел Домусчиев: Когато публикуваме дадена новина, ние отразяваме събитието безпристрастно. Но когато аз или друг журналист от екипа на Topsport.bg напише коментар, съвсем нормално е да каже своето лично мнение по темата в него. За Вас статиите ни са посредствени, елементарни и символ на простащина. За много други, съдейки по интереса към авторските ни материали и отзивите, това не е така.

„Много жалко е да си левскар" е заглавието на коментар, писан от... левскар. Колегата Пламен Димитров изказва своето лично мнение. Според Вас може ли да определим като жалко поведението на феновете на Левски по време на пресконференцията на Ивайло Петев и събличането на треньора? Бакари изравни. Лъжем ли? Това, което направи Курьор със защита на Левски не беше ли жестоко?

Ветеран: С главен редактор Ангел Домусчиев Topsport.bg почервеня срамно и бързо започва да губи позиции като уважавана спортна медия. Вече има характеристиките на жълтите сайтове, които бързо угаснаха след кратко проблясване на небосклона.

Ангел Домусчиев: Къде е въпросът? Topsport.bg е почервенял наполовина. Другата половина е синя - вижте логото ни. Позиции не губим, точно обратното - през юли станахме трети най-посещаван спортен сайт в България.

MayDay: Първо - поздравления за смелостта да дадете възможност на потребителите за директен контакт с журналистите! Наистина похвално! Въпросът ми е - търсите ли (и как) баланс между жълтите новини, политиката, интригите, поръчките и чистите спортни новини, коментари, анализи? Доста често сайта "залита" по клюки, нямащи нищо общо със спорта, личат си фенски, политически и какви ли не пристрастия...

Ангел Домусчиев: Благодаря за поздравленията, надявам се този контакт да е от полза за читателите, а и за нас. Разбира се, че търсим баланс между по-сериозните и развлекателни новини, между взетите от агенциите и авторските. Политически пристрастия в сайта не личат и няма как да личат. Фенски - също. В екипа ни има привърженици на ЦСКА, Левски, Славия, Пирин...

mnogo NIK off: Г-н Домусчиев, колко от пишещите статиите в Topsport.bg са дипломирани журналисти?

Ангел Домусчиев: Абсолютно всички хора в нашия екип са с висше образование. Искате ли да качим копия от дипломите си? J

ОЧЗ!: Сайтът ви е богат с редовните си потребители, коментатори - те придават уникален, понякога доста пиперлив облик. И в края на краищата, освен информационното съдържание, те са тези, които правят физиономията на портала, привличат нови потребители. Уважавайте и пазете верните си форумци. Защо унищожихте УНИКАЛНИЯ форум на сайта?

Ангел Домусчиев: Беше крайно належащо да „прочистим" форума. Не толерираме грозния език, обидите, заканите и клетвите, откровената простащина, която гони много други хора от сайта. Когато не спазваш правилата - гориш. Това е! Така ще бъде и занапред. Topsport.bg отчита ръст в уникалните потребители именно в последните два-три месеца, когато се обърна сериозно внимание на форума и използвания език в него. Факт!

naftakiller: Кои чужди медии четете, за да бъдете винаги в час с новините и събития?

Ангел Домусчиев: Всичките водещи издания на Острова, в Германия, Испания, Италия, Франция и Португалия.

john terry: Имате ли нещо общо с омразния на цяла България Кирил Домусчиев?

Ангел Домусчиев: Не споделям мнението Ви, че Кирил Домусчиев е омразен на цяла България. Нямам роднинска връзка с него. Отношенията ни са изключително професионални. Г-н Домусчиев направи първото си изказване на спорта тема пред мен. Тогава аз бях редактор във в. „7 дни спорт", а той член на УС на ЦСКА и не особено известен в спортните среди.

vench: Какво стана с така наречената "Казанска афера"? Тогава Тодор Батков направи сериозни обвинения към Димитър Борисов и заплаши със съд. Години по-късно обаче няма нито наказани, нито извинение от страна на Батков за обвинението. Докъде стигна казусът и има ли виновни? Каква е вашата лична теория за случилото се?

Ангел Домусчиев: Казусът все още е до „под кривата круша". Там ще си остане. Тогава Тодор Батков се показа като учудващо наивен човек. А той определено не е такъв...

rincewind: Мястото на амтьорския футбол сред водещите новини ли е? Ако е така - очаквам информация и за Дунав (Русе), може и за Гигант (Белене).

Ангел Домусчиев: Дунав не е аматьорски клуб, а лидер в „Б" група. Сигурно сте възмутен, че отделяме толкова голямо внимание на ЦСКА. Господине, всеки ден следя статистиката и показателите на сайта. Ежедневно най-четените статии са свързани с ЦСКА. Бъдете сигурен, ако Левски бе на мястото на „червените", щяхме да обръщаме такова внимание и на тях. Гледате ли телевизия, слушате ли радио? Там аматьорският футбол не е ли сред водещите новини?

ОЧЗ!: Как мислите, г-н Домусчиев, дали и тази година левскарите ще грабнат титлата, Купата и Суперкупата?

Ангел Домусчиев: Първенството в „А" група този сезон се очертава много интересно и оспорвано. Смятам, че така ще бъде и в турнира за Купата на България, след като дори отбор от „В" група изяви амбиции да вдигне отличието. Силно се съмнявам Левски да направи требъл, но да видим...

Division Z: Г-н Домусчиев, Вие ли сте Модератор 007 ? Има ли журналисти и/или редактори, които да са едновременно и модератори във форума? Чел ли сте Topsport.bg преди Вашето присъединяване в екипа като главен редактор? Как оценявате качеството на материалите преди и след Вашето присъединяване? Каква е дългосрочната политика на Topsport.bg относно потребителите? Какви групи потребители целите да привлечете и има ли такива, които искате да "разкарате"? Вярно ли е, че само 0,5% от трафика на сайта се дължи на форума? Нима останалите 99,5% се дължат на висококачествените статии, анализи и коментари? Считате ли, че един добър журналист трябва да умее да прикрива спортните си пристрастия или за Вас не е проблем тяхното натрапване в лицето на читателите?

Ангел Домусчиев: Не, не съм Модератор 007. Няма хора от екипа ни, които да са едновременно и модератори. Има си човек, който се занимава с това. Разбира се, че съм чел Topsport.bg преди да започна работа в сайта. Преди се отделяше повече внимание на международния футбол. Сега се отделя повече на българския, защото смятам, че така е редно. Резултатите и все повече и повече нарастващите посещения го доказват. Смея да твърдя, че се различаваме от другите с авторски материали - ексклузивни новини и интервюта, силни коментари и обстойни анализи. Веднага се сещам за два примера - Тодор Батков даде обширно интервю за Topsport.bg, след като не бе говорил пред медии дълго време, два пъти за половин година говорихме с легендата Хосе Мария Мингея... Примерите са много, тези два са капка в морето. Всеки ден предоставяме на читателите интересни авторски материали. Форумът не е определящ за трафика ни. Несъстоятелно е твърдението, че натрапваме спортните си пристрастия. Пак казвам, в екипа ни има привърженици на много отбори, не само на ЦСКА или Левски.

Sarcasyan: До кога ще се дава гласност на Градев? След като му давате да си казва мнението, защо не го питате: Не мислите ли, че имате най-голяма вина за сегашното тежко състояние на ЦСКА, тъй като 90% от задълженията са създадени именно от Вас?

Ангел Домусчиев: Георги Градев е интересна личност, свързана с футбола в България. Заради това му даваме трибуна, както на много други медии. Обещавам да му зададем въпроса, който ни предлагате.

jabberwocky: Защо не дадете модераторски права на така наречените „стари и уважавани форумци"? Това е най-модерната световна практика.

Ангел Домусчиев: Интересно предложение. Ще бъде обсъдено.

УмеренЦСКА: Иска ми се да чета по-професионално отразяване на футболните мачове, с наблягане на чисто футболните елементи - тактика, техника. Прекалено много се отделя внимание на разни извън и около футболни неща.

Ангел Домусчиев: И на нас ни се иска да пишем повече за футбол, но отразяваме това, което се случва. И ни се налага от спортни журналисти да станем правни експерти... Има още какво да се желае в репортажите от мачовете. Ще се постараем да стават все по-добри и подробни.

Nerazbira6t: Защо под някои статии пише името на автора, а под други пише Topsport.bg? Кой пише прогнозите за кръга в "А" група? Доста хора изкара много пари, като пускат обратното на вашите "обосновани прогнози".

Ангел Домусчиев: Подписваме се с имената си под авторските материали, най-вече интервюта, коментари и анализи. Колегата, който дава прогнозите за кръга се подписва, може да видите кой е. Поздравления на тези „доста хора", които изкарват „много пари". Да продължават в същия дух!

Велик орел: Г-н Домусчиев, приемате ли за нормално тенденциозното и грубо отношение на вашия модератор към потребителите на сайта, които се явяват ваши клиенти? Приемате ли за нормално блокирането на профили без никаква смислена причина, единствено на база фенски пристрастия на модератора или по това че някой не му бил симпатичен? Не смятате ли че освен че по този начин намалява потребителите ви, но също така модераторът грубо потъпква свободата на словото, която Вие като журналист би трябвало особено много да цените?

Ангел Домусчиев: Нито един потребител няма да бъде блокиран без основателна причина. Форумът си има правила и те трябва да се спазват. Потребителите на Topsport.bg не намаляват, а се увеличават ежедневно. Свободата на словото, за която говорите, във форума се беше изродила в свободия...

Свинеморец: Кой написа и одобри статията "Всевишна монтанска победа"? Докога ще сте след „Гонг" и „Спортал"? В „Тема Спорт" ли се научихте на комунистическите бълвания и цензура от Г.А.? Мислите ли, че някой го интересува кога имате рожден ден или кога сте се оженили, че се пускат жълти статийки?

Ангел Домусчиев: Въпросната статия е с подписан автор. Естествено, че я одобрих аз. В момента Topsport.bg е трети най-посещаван спортен сайт в България. Отчитам това като голям успех. Ще отговоря на въпроса за „Гонг" и „Спортал" с въпрос: Знаете ли какви средства се влагат в тези два сайта и колко числени са екипите им? „Продължаваме да мечтаем", както казва Станимир Стоилов. Г.А. не ми е давал уроци в „Тема Спорт", той беше външен автор там. Публикуваните материали за рождения ми ден и сватбата бяха изненада от моите колеги, за която им благодаря.

Левски и Ангел Солаков: Бил ли сте агент на Държавна сигурност, и ако да, защо отказвате да симпатизирате на Левски-Спартак? В какви взаимоотношения бяхте с лицето Юлий Москов по време на работата Ви във в-к "7дни спорт"? Кой стои зад псевдонима "Динчер Фейзов"? Получавали ли сте нерегламентирани възнаграждения за да качите/свалите от заглавната страница определени материали? Имате ли участие в аферата "Михтарски"?

Ангел Домусчиев: Много съм малък, за да съм бил агент на ДС. С Москов бях в добри отношения, но не съм пушил от прословутите му пури. Динчер Фейзов е популярен спортен журналист, който работеше за Topsport.bg, не е псевдоним. Никога не съм получавал нерегламентирани възнаграждения и така ще бъде и занапред. За аферата „Михтарски" също съм малък...

1986: Кога ще има мобилна версия на сайта?

Ангел Домусчиев: Съвсем скоро Topsport.bg ще бъде с нов дизайн. Ще има и мобилна версия. Очаквайте да се случат много хубави неща.

Jackal: Ангеле, да та питам, ти рибки имаш ли?

Ангел Домусчиев: Нямам рибки. Но съм строил къщичка за пиленца...

Anti-komunist89: Моят въпрос към уважаемия г-н Домусчиев е: Мислите ли, че има живот на Марс? Ако има - от кой отбор е?

Ангел Домусчиев: На Червената планета би трябвало да са от ЦСКА...

Blue_Label: Ачо, ти гей ли си?

Ангел Домусчиев: Скоро се ожених, не е за „параван". Вила имам, но липсва яхта J

MayDay: Ако главният редактор на някой реномиран сайт, било спортен или политически, се изтипоса на първа страница прегърнат със знакова фигура на определен отбор или партия, това добре ли е или зле? В университета така ли преподават? Или е отпечатък от първата работа във в. "Дума"?

Ангел Домусчиев: Аспарух Никодимов е знакова фигура не само за ЦСКА, но за българския футбол като цяло. На гости са ни идвали и много левскари - Емил Велев, Вили Вуцов, Тони Здравков... Познавам се лично с тях и искрено се забавлявах, когато бяха в редакцията ни, за да отговарят на вашите въпроси. Да публикувам ли и една снимка с Кокала?

Кравеморец: Споделете вашата рецепта за салата Цезар...

Ангел Домусчиев: Г-н Кравеморец, повече ще Ви хареса рецептата ми за салата с рукола и телешко.

ескалибур: Г-н Домусчиев, какво мислите за грозната инвазия на неграмотни отрепки, завършили ВИФ, в гилдията на спортните журналисти (Диков, Русев, Алипиев, Бакалов)?

Ангел Домусчиев: Сашо Диков и Томислав Русев ме респектират. Вижте, тапията не прави спортния журналист. Доколкото ми е известно, Владимир Зарков не е с диплом точно за спортен журналист. Но това не пречи да е един от най-добрите в България. Занаят е, или го можеш, или - не! Имах късмета през годините да работя с големи имена в професията - Иван Златарев, Станил Йотов, Владимир Зарков... Вземаш нещо от всеки и растеш. Талант и опит - това е!

Димитър Везалов: Г-н Домусчиев, кога България ще се класира на световно или европейско първенство?

Ангел Домусчиев: Надявам се да намерим място още на следващото световно първенство. Но за целта трябват кардинални промени. Само с евентуална смяна на Ивайло Петев няма да стане. Нужна е тотално обновяване на отбора. Болшинството от сегашните футболисти за мен са изчерпани за националния отбор и не трябва да бъдат викани в него.

Loki: Оправете заглавията! Много ме дразнят такива от типа "Бербо каза дали напуска Монако", отварям и чета, че не бил сигурен!? Друга тъпотия е когато някой даде интервю и го разбиете на 5 статии. Иоще - по разнообразни снимки! 20 статии за ЦСКА, 20 за Левски - 5 използвани снимки общо.

Ангел Домусчиев: Благодаря за съветите. Ще си вземем поука.

Roger Veliki: "Уеб Медия Груп" част ли е от медийната империя на Делян Пеевски?

Ангел Домусчиев: Не.