Бившият вече селекционер на националния ни волейболен отбор Радостин Стойчев коментира след освобождаването си, че преди две години преди да поеме тима е казал на ръководството на БФВ, че грешат и не е правилно да се маха Силвано Пранди.

"Когато приех поста, бях готов да ме обвиняват в какво ли не. Просто искахме да направим нещо за волейбола, знаех че ще имам лични неприятности. Ще помисля няколко дни и ще реша какво да кажа. Има какво да кажа! Българският волейбол и България са над личния интерес. Важно е да сме на Олимпиадата и младите да се развиват. Не ми е цел да сменям ръководството на федерацията.

Аз им обяснявам какво искам да направя, но те не ме разбират. Не съм имал голямо желание да работя във федерацията, но останах за идеята и заради волейбола. Няма да се върна повече в българския волейбол. Те дойдоха при мен, когато освободиха Пранди. Аз им казах, че не е правилно, че грешат. Исках да помогна на младите и на първенството. Те казаха че така или иначе Пранди ще го махнат и аз нямах избор, трябваше да поема отбора, защото нямаше голям избор", сподели Радо Стойчев.

"Не съм доволен от последната една година, защото не се класирахме на Олимпиадата. Резултатите обаче са реални, щом не съм ги класирал, явно съм можел да се справя по-добре... Искам да благодаря на хората в залата, за мен е важно че има свестни българи, които милеят за нещо българско, не се поддавам на евтини провокации", каза още бившият наставник.