Придобилата известност у нас мениджърка Мадам Ба която движи трансферите на синовете си Юнес и Самир Бенжелюн, Базил де Карвальо и Гарра Дембеле говори специално за Топспорт,Бг.

"Ако имаше нещо конкретно за желанието на Рединг да вземе Дембеле щях да знам защото аз съм негов мениджър", заяви Мадам Ба за появилите се информации, че от Левски са отказали оферта на английския клуб.

Относно голмайстора на "сините" Мадам Ба допълни:" Гарра е много млад футболист. Играта му в Левски потръгна добре. Головете които вкарва в България и особено в турнира на Лига Европа направиха така, че много отбори да се заинтересуват от него. Десетина клуба от Франция, Англия, Италия, Испания и Турция на този етап показват интерес към Гарра. Но най-голям интерес има от два клуба от френската лига 1."

"Представители на двата тима го гледаха срещу Лил във Франция и на срещата с френския отбор в София. Сега ще продължат с наблюдението в Гент и после отново във вашата столица на мача със Спортинг. След 20 декември ще има повече динамика около всякакви трансфери защото отборите ще се ориентират какви точно футболисти им трябват преди да отвори трансферния прозорец през януари. За мен има няколко важни неща за да може мой футболист да бъде трансфериран. В случая с Гара е важно да отиде в отбор в който няма да стои на пейката и след като е тръгнал нагоре, да се стигне до застой. В този смисъл дори и някой европейски гранд да го поиска ако ще търка пейката няма нужда да отива там. Също така няма смисъл да отива в отбор където има вече трима или четирима нападатели които играят на неговия пост. Подходящия тим който трябва да го вземе е да може на това място Дембеле да продължи да се развива във възходяща линия. Разбира се после са важни и финансовите параметри които трябва да удовлетворят Левски и самия футболист, в случая Гарра."

"Ако Левски продължи участието си в турнира на Лига Европа Гара може и да остане в отбора защото се чувства добре и ще продължи да играе мачове в европейските турнири. Разбира се дори и Левски да се класира по нататък, ако тимът който иска Гарра е на много високо ниво, тогава той трябва да използва шанса да заиграе в евентуалния си нов отбор. Но пак казвам в Левски в момента се чувства добре и зависи от ситуациите които възникнат", разяснява мениджърката.

"За Карвальо до момента конкретно писмо съм получила от един отбор от Катар. Дали той ще премине в ЦСКА или Левски не съм гадателка за да ви кажа. При всички случаи някой от шефовете на съответния отбор трябва да ми се обади и на мен защото трансфер без мен няма как да стане. А от ЦСКА не са ми се обадили. С Левски работя и видях, че са много коректни."

"Ако трябва мога да повлия на Юнес Бенжелюн да премине при "сините". Мога да го направя защото той е мой син. Що се отнася до Карвальо той трябва сам да вземе решение, ако реши да остава в България, в кой отбор иска да продължи кариерата си. Дали ще е в някои от софийските грандове или ще остане в Локо(Пд). С тях също имам изключително коректни взаимоотношения," припомня Мадам Ба.

"Не искам да казвам голяма дума, но аз имам око за даден футболист. Където е отишъл мой играч винаги са били доволни. Без да се хваля, но Абу Диаби е мой футболист и е един от основните играчи на Арсен Венгер в Арсенал. Също така Менди е в Дарби Каунти. Винаги съм казвала на моите играчи, че трябва да имат качества които са повече от футболните. А именно да бъдат лоялни, да бъдат докрай професионалисти, да се раздават за отбора в който играят. И смятам, че вие виждате в България как се представят и братята Бенжелюн и Карвальо и Дембеле," заяви Мадам Ба.