Молдовският Зимбру продължава да прави фурор в тазгодишното издание на Лига Европа. Скромният тим, който елиминира и родния представител ЦСКА, вече е на само 90 минути от груповата фаза на въпросния турнир, след като днес бе победен и гръцкият гранд ПАОК с 1:0.

Скромната селекция на Олег Кубраев  се добра до успеха с гол в 80-ата минута, който бе дело на Стефан Бургиу. Молдовците отново заложиха на здрава защита, която така и не бе преодоляна от звездните нападатели на гостите от Солун-Стефанос Атанасиадис и Димитриос Салпингидис.

Други два гръцки тима-Панатинайкос и Астерас Триполис пък измиха срама на своите сънародници, побеждавайки в двубоите си. ПАО разби датчаните от Мидтиланд с 4:1, като хеттрик за „зелените" наниза нападателят Маркус Берг.  Астерас пък подчини израелския гранд Макаби Тел Авив с 2:0. Точни за победата бяха Пабло Маца и Засопулос.

Турският Трабзонспор не срещна никакви проблеми с руснаците от Ростов. Носителите на Купата на Русия се представиха под очакванията си и загубиха с 0:2. Попаденията за „синьо-лилавите" пък бяха реализирани от новите попълнения Меджани и Оскар Кардосо.

Партизан (Белград) пък се измъчи максималко с азерите от Нефтчи, но победи с драматичното 3:2. За отбелязване е, че гостите си вкараха два автогола, а до 17-ата минута вече водеха с комфортното 0:2.

ЗИМБРУ-ПАОК 1:0

ПАНАТИНАЙКОС-МИТДИЛАНД 4:1

АСТЕРАС ТРИПОЛИС-МАКАБИ ТЕЛ АВИВ 2:0

ТРАБЗОНСПОР-РОСТОВ 2:0

ПАРТИЗАН-НЕФТЧИ (БАКУ) 3:2