Словенският треньор Сречко Катанец ще се срещне с човек от ръководството на Българския футболен съюз другата седмица, за да преговаря за поста национален треньор на България. Това съобщи самият Катанец в интервю за Канал 3 днес от дома си в Любляна.

"Говорих с човек от БФС, в момента няма значение кой е. Оферти по телефона не съм обсъждал, това ще стане на среща. Няма как да е тези дни, защото е събота и неделя, но идната седмица ще имам среща", каза още словенският треньор, който в последния квалификационен цикъл водеше състава на Македония.

На въпрос къде ще бъде срещата, дали в Словения или в България, Катанец отговори: "Вероятно някъде на средата на пътя". Президентът на БФС Борислав Михайлов е човекът, който е оторизиран от изпълкома на БФС да води преговорите и да търси нов национален треньор.

Накрая Катанец заяви, че не отговорят на истината информациите за интерес към него от страна на Босна и Херцеговина и Албания. Никой от футболните федерации на тези две балкански държави не бил влизал в контакт с Катанец, каза специалистът. 44-годишният Катанец има титла на Италия и участие на финала в Шампионската лига с екипа на Сампдория.

С националния отбор на бившата Югославия играе на Европейското първенство във Франция през 1984-а година, а четири години по-късно печели бронзов медал на Олимпийските игри в Лос Анджелис. Като треньор класира словенците на Европейското първенство през 2000-ата година в Белгия и Холандия и на Световното две години по-късно в Япония и Република Корея.