Черно море се класира не срещна трудности срещу втородивизионния тим на Созопол и се класира за осминафиналната фаза от турнира за Купата на България. Моряците надиграха с 2:0 своя съперник като гост и ще чакат жребия за следващия кръг. Срещата се игра пред около 300 зрители на красивия „Арена Созопол", като 30 от тях бяха дошли от Варна.

През почти цялата първа част гостите имаха надмощие, но откриха резултата едва малко преди почивката. В 42-ата минута след поредното разбъркване в полето на Созопол Матиас Курьор посрещна топката от въздуха и през куп от играчи я прати в мрежата, отбелязвайки дебютен гол със зелено-бялата фланелка. Преди това пропуски направиха Мирослав Манолов, Стенио, Живко Петков и Симеон Райков.

Доминацията на Черно море продължи и през второто полувреме, но възпитаниците на Никола Спасов пропускаха с лекота пред вратата на съперника. В 56-ата минута и гредата помогна на стража на Созопол Мартин Теменлиев след изпълнение на Райков. В крайна сметка в 82-ата минута Манолов уби интригата с второ попадение. Той се разписа с плътен удар от границата на наказателното поле.

Созопол - Черно море 0:2

0:1 Курьор (42')

0:2 Манолов (82')

Созопол: Теменлиев, Коев, Делчев, Русев, Янчев, Мустафа, Стефанов, М. Георгиев, Митев, Ст. Баев, Цеков

Черно море: Пиргов, Александров, Ж. Атанасов, Станчев, Венков, Стенио (72 - Д. Атанасов), Буркхард, Манолов, Курьор (86 - Сталев), Райков, Петков (65 - Расим)