Ювентус официално получи титлата в Серия "А". Треньорът Масимилиано Алегри бе изключително щастлив от поредната страхотна победа на неговия тим, в дербито с Наполи (3:1).

Макар Старата госпожа отдавна да си гарантира първото място, играчите му се представиха на ниво и записаха поредната си победа.

Наставникът заяви, че сега отборът може спокойно да празнува.

"Това бе хубав празник, като кулминацията бе чудесната победа, която записахме. Това бе правилният начин да отпразнуваме титлата, заедно с нашите фенове. Момчетата показаха, че искат да продължат да побеждават и демонстрираха добър футбол.

Показахме добра игра и дадохме шанс на футболистите, които играха по-малко през сезона. Наслаждавахме се на играта днес, особено през второто полувреме. Аз също се забавлявах. Нормално бе да има скептицизъм към мен в началото, но аз знаех какви са целите и работех здраво за постигането им.

Много съм доволен. Изградих доверие с феновете, като ние имаме взаимен респект. Аз невинаги показвам емоциите си, но това не значи, че те не бушуват в мен. Това е напълно нормално, защото иначе всичко би било напълно монотонно. Сега можем да празнуваме", заяви Алегри.