Атлетико (Мадрид) завърши 2014година с победа в Испания. Настоящият шампион надви като гост Атлетик (Билбао) с 4:1 в мач от 16-я кръг на Примера дивисион. С успеха „рохикобланкос"  заемат третата позиция във временното класиране с 35 точки, на три от втория Барселона, а баските са на 11-то място с 19 пункта в актива си.

С хеттрик на 23-годишния французин Антоан Гризман през второто полувреме, воденият от Диего Симеоне тим успя да поправи грешката от мача с Виляреал и стигна до успеха срещу Атлетик (Билбао), въпреки че позволи на домакините първи да поведат.  Микел Рико изведе своите напред, след като засече отлично топката с глава, след статично положение, изпълнено от Маркел Сусаета. Рико насочи топката в горния ляв ъгъл на вратата и вкара за 1:0. До почивката домакините имаха още два шанса за попадение, като в 29-ата Икер Муниаин се включи с интересна самостоятелна акция, но не успя да завърши добре и бе блокиран, а топката - изчистена в корнер. В 44-ата минута Оскар де Маркос опита да пусне извеждащ пас към съотборник в наказателното поле, но защитата на гостите се справи отново.

След почивката дойде времето на Антоан Гризман. Минута след подновяването на играта Гризман надскочи всички в наказателното поле на домакините и стреля прецизно с глава за 1:1.

„Дишекчиите" получиха правото да изпълни дузпа в 53-ата, след нарушение на Микел Сан Хосе и Раул Гарсия вкара, за да даде преднина на своя тим за 2:1. Футболистите на Атлетико овладяха напълно срещата и реализираха нови два гола до края на срещата. И двете попадения бяха дело на Антоан Гризман, който първо в 73-ата получи пас от Габи на границата на наказателното поле и вкара за 3:1, а в 81-ата пак французинът бе намерен отлично от Раул Гарсия. Гризман нямаше проблем да вкара топката в опразнената врата за 4:1, с което оформи крайния резултат

АТЛЕТИК (БИЛБАО)-АТЛЕТИКО (МАДРИД) 1:4

1:0 Рико (17'), 1:1 Гризман (46'), 1:2 Гарсия-дузпа (53'), 1:3 Гризман (73'), 1:4 Гризман (81')