Младата звезда на Левски-Божидар Краев бе специален гост в предаването „Зона Спорт" по Ринг БГ. Талантът говори за своя футболен път, ситуацията в Левски, както и спекулациите, че вече е в полезрението на множество европейски клубове.

Врачанинът разкри, че е бил пред преминаване в школата на Барселона, ала конкуренцията в испанския гранд е била изключително тежка.

Краев благодари за всичко на старши-треньора Георги Иванов-Гонзо, споделяйки че завръщането му на „Герена" е една от големите победи за Левски.

„Ученик съм, 10-ти клас в 166-то СОУ „Васил Левски". С идването на Георги Иванов-Гонзо успях да заиграя в по- предни позиции. Баща ми е легенда на Ботев (Враца), легендарен голмайстор. Контузия обаче го възпира да направи трансфер в голям софийски клуб".

„Видели са ме от Англия, че на 17 години вече играя мъжки футбол и са ме включили сред 40-те най-големи таланти на световния футбол. Когато прочетох това, не можах да повярвам . Сам се учудих, но явно е истина. На 11 години  показах някакъв талант в кампанията на „Жилет" и заедно с още 5 деца бях в Испания, където прекарах две години в школата „Вила Франка". Там за 60 мача отбелязах 70 гола. Беше много лесно, защото играех с моите набори, а в България ритах с по-големите батковци. Имаше шанс за Барселона, но там конкуренцията бе огромна".

„Тогавашният шеф в ДЮШ Ясен Петров ме покани в Левски, мислех около минута . ..Лудогорец има още много да настигат Левски и ЦСКА. Това са марките. Левскарите са ме създали като име, тук се чувствам добре. Все още си нямам мениджър".

„Не съм говорил с Димитър Димитров-Херо. Гонзо е доста строг и взискателен. Държи се много добре с мен както и с всички останали. За Левски е победа, че Георги Иванов се завърна на „Герена". Той ме посъветва да не се притеснявам, когато влязох срещу ЦСКА и ако мога да отбележа, но...."

„Атмосферните условия не бяха добри нито за нас, нито за тях. Надиграхме противника, но какво от това. След време се помни само резултата.  Не съм играл на позицията централен нападател, но ако заякна малко, може би ще имам шанс. Аз се чувствам добре, че струвам 1 000 000 евро, но това носи и големи отговорности. Трябва да работя още малко за бързина и издръжливост. Най-силните ми качества са дрибълът с топка и еднакво добрите изстрели с двата крака".

„Ще прекъснем серията от шест загуби с много работа. Надявам се, че тогава мачът ще бъде много решаващ и с една победа да си върнем за всички тези поражения на „армейците". Живея сам в общежитието на „Герена". Нямам приятелка, а и не търся. Не се оплаквам от женски интерес, но сега съм целеустремен към футбола".