Бранителят Иво Иванов и халфът Жельо Желев са пред угрозата да гледат пролетния полусезон от трибуните, научи “Топспорт”. Изпълнителният директор на Ботев (Пд) Марин Бакалов вчера заяви, че договорите с пловдивчани на бившите беройци са депозирани в БФС.

От футболната централа са заявили, че Иванов и Желев могат да играят през пролетта само за Ботев. Но както е известно играчите отпрашиха под Аязмото след възраждането на беройци. „Жълто-черните” вчера картотекираха всички, като единствено без права за момента е новопривлеченият мароканец Мохамед Селям, защото се чака жълтата му карта.

Това не успяха обаче да направят колегите им от Берое именно заради проблемите с Желев и Иванов. Администраторът Николай Демирев уреди само част от играчите. От БФС са дали отсрочка на отбора да се разбере с Ботев относно това, на кого принадлежат правата на въпросните играчите.

Освен тях Берое не успя да уреди още Дончо Атанасов и Милен Христов, които бяха преминали в Сливен. Лидерът на Изток също предявява претенции за двамата.
Малко по-късно стана ясно, че Берое и Сливен са постигнали договорка за Атанасов и Христов и тази пречка отпадна като двамата се очаква да бъдат картотекирани днес.

Източници от ръководството на „зелените” споделиха пред Beroe Online, че вече текат и разговори с Ботев за изясняване на взаимоотношенията за Жельо Желев и Иво Иванов.